C.T. Popescu: Comportamentul lui Achimaș Cadariu este echivalent cu cel al Uniunii Sovietice după Cernobîl

Data publicării:
ctp 14 aprilie tricou albastru

„Comportamentul domnului Achimaș Cadariu este echivalent cu cel al Uniunii Societice după catastrofa de la Cernobîl. Politicienii comuniști au ca primă reacție în fața unei catastrofe, unui rău național să decreteze că nu există. Exact asta a făcut săptămâni în șir Achimaș Cadariu. El încerca să ne convingă că problema nu există. Astăzi a mai avut o declarație. Este o adevărată nestemată din zăcămintele de prostie foarte bogate din România. Spune că pacienții nu trebuie să fie trași într-un joc în care să li se inducă panica pentru că este singurul sistem pe care îl avem. Este totuna cu finalul unui banc negru care spunea așa: ne îndreptăm spre cimitir cu toții în liniște și ordine ca să nu producem panică”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

Jurnalistul a precizat că ministrul demisionar „și-a bătut joc de eticheta de tehnocrat”.

„Cadariu ne comunică că nu au românii, majoritatea lor, nu știam lucrul asta, ne spune că nu au posibilitatea să se trateze în străinătate, ne spune asta pentru ca ultimul său cuvânt să fie „he he he... și acolo sunt infecții nosocomiale, da? v-am spus-o și am plecat. Ce poți să faci la un asemenea comportament? Lucrul cel mai trist este că omul acesta a trecut drept un tehnocrat, un specialist, un profesionist care nu vine cu niște năravuri politice și și-a bătut joc de această etichetă de tehnocrat cu astfel de reflexe”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

De asemenea, jurnalistul a subliniat că adevărații microbi din sistemul de sănătate sunt oamenii. 

„Ce mi se pare mai grav, nu e vorba numai de domnul Cadariu, această firmă Hexi Pharma de zece ani suge din sistemul sanitar din România. Această firmă a fost împinsă ca o căpușă uriașă în inima sistemului de sănătate. Microbii cei mai periculoși din sistemul de sănătate din România sunt oamenii, care infectează toate organele sistemului de sănătate. Cu oamenii avem de lupta”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

Citiți și:

Cine asigură interimatul la Ministerul Sănătății, după demisia lui Patriciu Achimaș Cadariu
C.T. Popescu. Patriciu Achimaș Cadariu a constatat că „nu poate să mușamalizeze acest scandal, nu poate să-l minimalizeze”
Scandalul dezinfectanților. Reacția SRI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri