C.T.Popescu: Dacă lui Voiculescu i s-ar lua un miliard de euro din munculița lui, asta chiar l-ar durea

Data publicării:
voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-7

„Nu cred că mai poate fi pedepsit cu pușcăria asta. A mâncat mălaiul ăsta de zeci de milioane. În schimb, ar fi cu adevărat important, o premieră ce ar putea schimba peisajul dreptății, confiscarea a un miliard de euro din munculița personală a lui Voiculescu. Ei da, dacă se face asta, atunci pe domul întemeietor de dinastie asta chiar o să îl doară”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a discutat în emisiunea „Cultura politică” despre condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare. 

„Eu nu aș subestima abilitatea lui de a fenta justiția în continuare. Nu știu ce tertipuri mai stau la dispoziția sa, dar hai să presupunem că o mai lungește un an-doi. Când a beneficiat el de cele 60 de milioane de euro pe care justiția i le pune în sarcină ca fiind o infracțiune? Acum zece ani, în 2003. Deci, gândiți-vă la rentabilitatea afacerii pentru acest mare businessman întemeietor de dinastie. A beneficiat de zecile de milioane de dolari mai bine de zece ani și acum există posibilitatea ca spre 70 de ani să fie trimis trimis în pușcărie. Probabil sunt reduceri de pedeapsă pentru vârsta respectivă. El e profesor universitar, ca Năstase. Adrian Năstase a vaccinat clasa politică cu privire la sindromul pușcăriei. Ce e ea? Stai din vară până de Anul Nou, e ca un fel de an sabatic. Atunci Năstase, acum Voiculescu...mai scrii pe blog, mai meditezi și ieși. Voiculescu nici nu pare un om care să se piardă cu firea”, a spus el.

„Nu cred că mai poate fi pedepsit cu pușcăria asta. A mâncat mălaiul ăsta de zeci de milioane. În schimb, ar fi cu adevărat important, o premieră ce ar putea schimba peisajul dreptății, confiscarea a un miliard de euro din munculița personală a lui Voiculescu. Ei da, dacă se face asta, atunci pe domul întemeietor de dinastie asta chiar o să îl doară”, a subliniat C.T. Popescu.

„Cine sunt vinovați pentru influența lui Voiculescu? Partenerii lui politici, cei care l-au acceptat pe acest personaj, între altele turnător dovedit la Securitate. Tot spectrul politic a colaborat cu el. Aș atrage atenția asupra unui element uitat acum. Acest domn Mencinicopschi. Păi el e de vreo 4-5 ani un fel de guru al frigiderului românilor, ne spune că să mâncăm și ce nu. Dacă considerăm valabilă sentința justiției, de unde știm noi că nu ne-a spus și nu ne spune să mâncăm ce are el interes și nu ceea ce ne-ar face bine la sănătate. Asta apropos de influența unor persoane în societate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...