C. T. Popescu: Dana Năstase reprezintă sistemul de nomenclatură de dinainte și după 1989

Data publicării:
Adrian Dana si Andrei Nastase - mfax crop

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a apreciat că Adrian Năstase nu va sta în închisoare patru ani și că, dacă ar ispăși în întregime această pedeapsă, „ar fi foarte greu de suportat”.

Ce s-a întâmplat astăzi ar trebui să însemne pentru opinia publică că se apropie actul de justiție de ceea ce se numește dreptate, având în vedere că e o a doua condamnare la închisoare cu executare, pronunțată de cea mai înaltă instanță de judecată din România în unanimitate”, a spus Cristian Tudor Popescu.

E împotriva bunului simț, e împotriva regulilor rațiunii să te gândești că toate aceste hotărâri luate de toți acești judecători în cazul celor două condamnări au fost comandate politic de către cineva, recte de către Traian Băsescu, așa cum încearcă să acrediteze ideea liderii PSD în frunte cu domnul Ponta”, a adăugat jurnalistul.

Domnul Ponta, ca premier în acest stat, nu are dreptul să se antepronunțe așa cum a și făcut-o înainte de această sentință, spunând că e vorba de hăituirea lui Adrian Năstase de către regimul Băsescu”, a subliniat el.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că liderilor PSD nu le pasă de Adrian Năstase.

Dacă printr-un miracol Adrian Năstase ar candida din nou la președinția PSD, la președinția României, dacă ar obține toate prerogativele pe care le avea înainte de algerile din 2004, credeți că asta își doresc în clipa de față liderii PSD care îl compătimesc acum, cică? Ar fi speriați de moarte, dacă s-ar întâmpla așa ceva. Încearcă cu toții să smulgă ceva capital politic. E puțin mai greu acum, pentru că nu mai au la dispoziție un glonț, ca la prima condamnare a domnului Năstase, dar și acum se poate obține câte ceva”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Dacă ar fi fost condamnată cu executare doamna Năstase, aveam un eveniment chiar mai puternic decât noua condamnare a domnului Năstase. Doamna Dana Năstase reprezintă sistemul de nomenclatură atât de după 1989, cât și de dinainte de 1989. De când era copil, adolescentă doamna Năstase a fost salutată cu mâna la chipiu de către milițieni, de militari. Dacă era cazul, luau poziție de drepți în fața dânsei toate organele statului, inclusiv justiția. Ar fi fost cu adevărat un șoc pentru acest sistem perpetuat de-a lungul deceniilor ca doamna Năstase să ajungă după gratii. Și așa semnalul este important”, a susținut Cristian Tudor Popescu.

Cariera politică a lui Adrian Năstase este încheiată, a mai spus jurnalistul.

Astăzi, 6 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat pe soții Adrian și Dana Năstase la 4 ani de închisoare cu executare, respectiv la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri