C. T. Popescu: Deci domnul general Ioniţă, şef DGA, se pierde cu firea. Care campanie virulentă?

Data actualizării: Data publicării:
catalin ionita carmen dan

Carmen Dan nu-şi dă demisia de la Ministerul de Interne şi spune că nu l-a minţit pe premierul Mihai Tudose. Ea spune şi că doar partidul poate decide retragerea ei din funcţie. O atitudine care nu convinge, pe fondul unei crize de încredere tot mai pronunţate în instituţia Poliţiei Române, consideră jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Nu ştiu dacă nu a minţit chiar acum, în această intervenţie. De pildă, a avut loc o campanie virulentă de denigrare a chestorului Ioniţă. Sunt pe ştiri de dimineaţă până seara. Ce campanie? N-am auzit nimic, să aibă vreo acuzaţie. Care campanie virulentă?

Deci domnul general Ioniţă, şef DGA, se pierde cu firea. <Eu pot să-l înţeleg>, zice doamna ministru având în vedere campania mediatică pe care numai dânsa a văzut-o. Să presupunem că ar exista. Păi un general se pierde cu firea pentru că zice cineva ceva?

În condiţiile în care avem poate cel mai grav eveniment din istoria Poliţiei Române după 89, de când s-au schimbat uniformele albastru-petrol ale miliţienilor în 90, de atunci este cel mai grav eveniment care afectează Poliţia Română şi care duce cu gândul - pe cei care am apucat uniformele miliţiei - ne duce cu gândul la miliţie. Şi în aceste condiţii, doamna nu are altă preocupare decât războiul cu Tudose.

Finalmente, ne comunică faptul că ea e pusă de partid, nu de premier. Ne comunică faptul că guvernul este partidul. Practic, îi neagă în acest moment prim-ministrului atribuţia de a o demite. Or, acest lucru poate să-l facă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri