C. T. Popescu, despre afirmația premierului: „Nu e vorba de un eşec, nu a existat această intervenţie”

Data publicării:
stroe ctp

„Fiind an electoral se vor întâmpla niște lucruri acum, dar nu vor fi atinse persoanele care au în spate beton la partid. Una dintre ele este acest domn Stroe. El s-a remarcat și în trecut prin niște imbecilități debitate cu voce gravă. Nu era nevoie să se întâmple ce s-a întâmplat ca să constatăm incompetența acestui individ, e cunoscută de toată lumea, dar a fost plantat acolo prin înțelegere politică. Prin urmare nu a fost inclus pe lista demitorilor în momentul de față. S-a găsit un țap ispășitor fără suficiente proptele de partid, acest domn Chiper”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Cu siguranță la ROMATSA ar trebui făcută curățenie mult mai adâncă. Nu numai șeful. Ar trebuie investigate raportul dintre salariile imense ale acesltor inși și ce prestează efectiv. La STS iarăși e o problemă politică. E vorba de domnul Opriș, un adept fervent al domnului Băsescu. Va fi probabil o ciocnire în CSAT în legătură demiterea lui”, a precizat editorialistul gândul.info.

El a adăugat că în ceea ce privește vinovăția ROMATSA, STS și MAI „lucrurile sunt cât se poate de limpezi”.

„Dacă nu-l va sili pe acest individ (Radu Stroe, ministrul MAI – n.r.) să plece din funcția de ministru, PNL va pierde în acest an electoral. Sigura speranță de schimbări este dată de an electoral. Își fac socoteli cu toții, cei aflați la putere, cât au de pierdut, cât au de câștigat, din deciziile pe care iau. Puțin le pasă de cei care au murit, de răniți”, a punctat jurnalistul.

Spunea domnul Ponta că a fost un eșec. N-a fost un eșec. N-a fost intervenția. N-a ajuns nimeni din aceste structuri plătit cu bani grei din taxele contribuabililor la fața locului. Au ajuns sătenii. Nu e vorba de un eşec, nu a existat această intervenţie”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

El a mai spus că măsurile ar trebui să fie mult mai profunde, decât demiterea unor șefi.

„Ar trebui luate la băni mărunţi aceste structuri de tip secret. Secretul lor principal este că nu se ocupă cu nimic”, a conchis jurnalistul.

Victor Ponta a declarat, astăzi, că a decis înlocuirea secretarului de stat Cătălin Chiper şi că va cere schimbarea şefului ROMATSA şi a celui al STS.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă de 23 de ani şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţi Apuseni şi localnici. În zona unde a aterizat forţat avionul a fost trimis şi un elicopter de la SMURD Mureş, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceţii.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, ultimii doi răniţi fiind aduşi la UPU Cluj marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri