C. T. Popescu, despre cazul Ioan Niculae: Să se stabilească un procent nu cât îţi ia, ci cât îţi lasă din avere, să zicem 1%

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-4

Ioan Niculae, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare

„E un mare pas înainte în justiţie faptul că se comunică oficial infracţiunea de mită electorală de la un om de afaceri către un partid. În acest sens, aştept cu mare interes să văd ce se va întâmpla cu PDL-ul, care se află în situaţia – în premieră – de partid acuzabil, în totalitatea lui, de manopere financiare în campania electorală”, a apreciat Cristian Tudor Popescu.

Referitor la suma confiscată de către stat de la Ioan Niculae, cel mai bogat om din România conform clasamentului realizat de revista Forbes, jurnalistul spune că suma este mult prea mică.

„Cât i-a luat? Doar 150.000 (de euro, n.r.)... Am văzut o echivalare, cam cât l-a costat o vânătoare în Africa de Sud pe distinsul domn Niculae. S-a dus să împuşte elefanţi şi rinoceri”, a spus jurnalistul.

„După părerea mea, aici este eroarea fundamentală, o eroare legislativă. Ar trebui ca, în cazul în care eşti condamnat definitiv în aşa ceva, nu să-ţi ia 150.000. Nu. Să se stabilească un procent nu cât îţi ia, ci cât îţi lasă din avere. Domnul ăsta avea un miliard şi ceva în Topul Forbes. Bun, să spunem 1%, la o primă strigare. Să zicem că, atunci când comiţi o infracţiune cu pedeapsă mai mare de doi ani, de trei ani... Stabilim un cuantum de pedeapsă şi un cuantum de bani care îţi rămân. Restul se iau, toţi. Nu 150.000. Adică îi iau lu' ăsta banii de dat şpagă la taxi pe unde se duce el, prin Occident? Ce e asta? În privinţa asta, în continuare, nu funcţionează justiţia în România. În privinţa recuperării... Trebuie să existe pedeapsa financiară care să depăşească cu mult paguba pe care o stabileşte procesul, de zece ori, de o sută de ori”, a mai afirmat Cristian Tudor Popescu.

Averea lui Ioan Niculae. Când a făcut primul milion și cum a depășit miliardul de euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri