C.T Popescu, despre lipsa de empatie: Asasinatele în masă din Pakistan, Africa, Nigeria nu se pun 

Data publicării:
CTP ganditor

Cristian Tudor Popescu a declarat că atentatul de la Lahore nu a fost deloc mediatizat, și oamenii nu au empatizat cu victimele, deși au fost majoritatea femei și copii. 

„Tot aud că se spune urmează imagini care vă pot afecta emoţional eu cred că nu afectează pe nimeni sau aproape pe nimeni, dacă vorbim statistic. De pildă, în Lahore, în Pakistan, au murit 70 şi ceva de oameni 200 şi ceva de răniţi, în special femei şi copii, deci mult mai grav decât la Bruxelles şi mai grav au murit pentru simpla vină de a fi creştini. Nu bombardau poziţiile talibanilor erau doar atât aşa cum evreii erau doar evrei înainte de a fi băgaţi în cuptor pentru singura vină că erau evrei nu că erau buni, răi, bogaţi. Aşa şi oamenii aceia de acolo erau creştini. Dacă vă uitaţi acum la propagandă în legătură cazul din Pakistan în presa mondială, la raportul de 1 la 10 între modul cum a fost mediatizat atentatul de la Bruxelles şi cel de la Pakistan e puţin”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

 De asemenea, jurnalistul a arătat că atentatele riscă să devină un lucru obișnuit în viața cetățenilor europeni. 

„Nu este Paris, nici Germania şi nici Bruxelles, e afurisitul de Pakistan. Nu cred că-i pasă cuiva de cine trăieşte sau moare acolo. Există vreo faţă tristă cu care să simbolizăm corect că plângem în hohote sau facem aşa ceva pentru victime mai închise la culoare decât hârtia de împachetat? Asta e o realitate pe care nicio propagandă nu poate să o acopere. Atentatele, asasinatele în masă din Pakistan, Africa, Nigeria alea nu se pun. Sunt negri cu pielea mai închisă, sunt departe, ce treabă avem noi cu ăia? Ce treabă avem noi, românii, cu cei de la Paris sau Bruxelles? La noi nu vin ăştia să arunce cu bombe. Au murit. Şi ce dacă au murit. Se poate această indiferenţă, se poate manifesta nu numai faţă de Africa sau Asia, se poate manifestă aici din ce în ce mai aproape s-a întâmplat la Paris, Bruxelles. Atentatele astea pot să echivaleze cu moartea în accidente de automobile, aşa o să fie ce-i cu cutare a plecat n-a avut noroc, a venit unu pe contrasens. Te obişnuieşti cu orice”, a adăugat Cristian Tudor Popescu. 

Cristian Tudor Popescu a declarat că nu destrămarea civilizației europene ar trebui să fie problema cetățenilor. 

„Nu faptul că au murit 100 şi ceva de mii de oameni şi că în vreme ce noi discutăm la tv şi la bodegă mureau în fiecare moment alţi oameni acum ce se întâmplă? Vine Siria peste noi, nu ne place, ce să caute ăia aici, sunt coloraţi, musulmani altă religie, noi trebuie să apărăm creştinismul. S-au găsit acum arhanghelii apărării creştinismului. Ei care n-au avut nicio treaba până acum, nu rupeau uşa bisericii, dintr-odată se găsesc profund creştini catolici, ortodocşi. Trebuie apărată civilizaţia occidentală ca şi cum ar putea aceşti nenorociţi să dărâme civilizaţia occidentală. Am auzit nişte comparaţii de îţi stă mintea în loc. Ceva pot să facă: pot să ducă la dezintegrarea UE de către europeni nu de către ISIS, nu de musulmani, ci de către europeni. Fiecare se va închide, îşi face garduri, nu o să mai fie circulaţie liberă. Asta e pericolul cel mai mare, nu că se prăbuşeşte civilizaţia creştină”, a conchis jurnalistul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri