C.T. Popescu, despre Marian Vanghelie: „Unde a fost DNA-ul în toți anii aceștia?”

Data publicării:
cristian tudor popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că în cazuri similare lui Marian Vanghelie ar trebui să funcționeze mai degrabă prezumția de vinovăție. Este cazul celor care nu-și pot justifica averea, explică jurnalistul, care mai spune că primarul sectorului 5 s-a comportat „ca un troglodit”.  

„De ce a trebuit să treacă atâta amar de ani în care domnul Vanghelie a făcut ce a vrut, în care a fost la un pas de numi un infractor de anvergură în funcția de ministru de interne al României, în care a amenințat un ziarist de la Adevărul, eram atunci redactor-șef, că îl bagă în portbagaj dacă mai îndrăznește să scrie despre el. Un om care de curând, într-un interviu la ziarul Gândul a afirmat că-și rezolvă problemele de adversitate politică în cadrul PSD-ului spărgând rotulele și rupând mâinile adversarilor. Deci, un astfel de om, care vreme de atâția ani a violat în mod repetat și cu perversiuni limba română, un om care s-a comportat ca un șef mafiot, ca un troglodit, ca o brută, acest om a scăpat de toate instituțiile acestui stat care ar fi putut să stopeze fenomenul Marian Vanghelie până acum”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

Cum a reușit acesta să scape? „Ceea ce vedem este radiografia unui eșec”, spune jurnalistul. „Acest domn a fost pe un panou electoral, de pildă, cu doamna profesor universitar Ecaterina Andronescu și pe acel panou scria „garantat Vanghelie”, adică „powered by Vanghelie”, pentru că domnul Ion Iliescu a spus despre Marian Vanghelie că este un băiat care a pornit de jos și care, foarte sârguincios, vrea să învețe, pentru că acest domn i-a condus toate campaniile domnului Geoană. Vă amintiți celebrul zbierăt al domnului Vanghelie: „Opriți grătarele, vorbește domnul Geoană!”. Asta în materie de politicieni, dar electoratul domnului Vanghelie nu a vrut să țină seama de cum arată și ce face acest om la scenă deschisă”, a mai spus Cristian Tudor Popescu. 

Unde a fost DNA-ul în toți anii aceștia, în care domnul Vanghelie avea o caracteristică observabilă și din avion: era un om plin de bani! E foarte simplu pentru organele statului să vadă că un ins care este angajat la stat are niște cheltuieli uriașe, finanțează PSD cu sume uriașe în campanie, își permite să facă împrumuturi de milioane de euro cu persoane private, are automobile de lux, locuințe de lux. Și DNA-ul nu și-a pus nicio întrebare în atâția ani! Ar trebui să funcționeze în România, așa cum arată astăzi, prezumția de vinovăție! Îi auzim pe toți hoții cum sunt luați cu prezumția de nevinovăție în dinți! Dar ce-ar fi să se instituie o prezumție de vinovăție? Toți cei care au peste un milion de euro avere, și în special cei care au funcții de stat, să fie supuși acestei prezumții de vinovăție, să fie pregătiți să explice de unde au acumulat banii. Nu l-a întrebat nimeni în atâția ani de unde are porcoaiele astea de milioane de euro”, a spus jurnalistul la Digi24.  

Marian Vanghelie a fost reținut de DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri