C.T. Popescu, despre realegerea lui Sepp Blatter: E bine să vedem lucruri de-astea, pentru că idolatrizăm mai puțin Occidentul!

Data publicării:
Sepp-Blatter-1

 „Mă gândeam câte mandate a avut Mircea Sandu în fruntea Federației Române de Fotbal. E bine să vedem lucruri de-astea, pentru că idolatrizăm mai puțin Occidentul. Occidentul are valorile lui, foarte importante, pe care ar fi bine să le avem și noi, dar are și defectele lui mari, pe care suntem tentați mulți să le ștergem, să considerăm că tot timpul avem de învățat de la Occident. Așa e, avem de învățat. De la domnul ăsta, de la Sepp Blatter, au de învățat toți inșii care se eternizează prin funcții, patru, cinci, șase mandate în România, fie în fruntea FRF, fie în fruntea unei primării, fie printr-o organizație universitară, au învățat foarte bine lecția asta de la maestrul Sepp Blatter.

Se consideră eterni, nu se gândesc, nu au bun-simț. Toate persoanele astea, în frunte cu domnul acesta cu părul alb (Sepp Blatter – n.r.) sunt operate de glanda asta a bunului-simț. N-o au, pur și simplu!”, a comentat jurnalistul.

El crede că metodele de corupție sunt universal valabile și aplicabile. „Credeți că e vreo diferență între ce-a făcut Giovani Becali, Victor Becali, Gică Popescu și tot lotul care se află în pușcărie în momentul de față, e vreo diferență ca mod de operare față de ce-au făcut cei oblăduiți de dl. Blatter? Metodele sunt aceleași și la Bruxelles, și la Milano, și la Madrid”, spune Cristian Tudor Popescu.

Totuși, există o diferență. „Diferența este că acolo justiția până la urmă îi ajunge și ăsta ar fi lucrul pe care îl aștept și eu să se-ntâmple în România”, a spus editorialistul.

Jurnalistul a comentat ironic faptul că americanii sunt cei care au început ancheta ce a aruncat FIFA în aer : „Bine, dom'le, niște oameni care au îndrăznit să-i ia viza de America lui Adrian Năstase, au îndrăznit chestia asta! Păi e o problemă să mai ancheteze acuma Europa, cum fac americanii? Păi dacă au putut asta cu Năstase, pot orice!”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri