C. T. Popescu: Doamna Firea e ignorantă şi are tupeu. A dat cu Regele Mihai defunct în Carol I

Data publicării:
firea fb

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 propunerea primarului general Gabriela Firea ca Piaţa Victoriei să fie redenumită şi să poarte numele ultimului rege al României.

Primarul general al Capitalei a anunțat marți această propunere, în contextul decesului regelui Mihai.

„Doamna Firea, care joacă rolul de femeie sensibilă, milostivă faţă de bătrâni, copii, animale, dânsa e o fiară politică de pradă, de un cinism remarcabil. Are viitor. Foloseşte mijloace de manipulare cinice.

Adică copiii, târgul de Crăciun, târgul acela nu era un târg oarecare de Crăciun. Târg de Crăciun înseamnă pastramă, vin fiert. Nu, a scos copiii în faţă, ca la o adică să spună: ce aţi avut cu copiii? Acum îl pune pe Regele Mihai, acum pe catafalc. La o adică să spună: ce aveţi cu Regele Mihai, nu respectaţi nici măcar memoria regelui mort?

E bună la retorici doamna Firea. Nu suportă să fie înfrântă. După înfrângerea suferită după târgul pentru copii a simţit nevoia să mai vină cu ceva. Doamna e ignorantă în foarte multe domenii, are mult tupeu. Nu a avut prevederea să se uite ce înseamnă. A dat cu Regele Mihai defunct în Carol I.
Podul Mogoşoaiei s-a numit Piaţa Victoriei după Războiul de Independenţă, când armatele conduse de Carol I intrau în Bucureşti. Doamna Firea a vrut să şteargă această amintire a celei mai mari realizări din domnia lui Carol I, dând Pieţei Victoriei numele Regelui Mihai, care nu are nicio treabă cu locul acela. Piaţeta regelui e puţin mai încolo de destulă vreme”, a declarat jurnalistul.

Zilele trecute, Gabriela Firea a fost aspru criticată pentru că a decis înființarea ad-hoc a unui târg de Crăciun în Piața Guvernului, loc în care au avut loc ample proteste la adresa coaliției PSD-ALDE, față de intențiile de modificare a legilor justiției dar și a codului fiscal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri