Sari la conținut
News Alert

C. T. Popescu: Hitler a scris Mein Kampf în închisoare. Trebuia să i se scadă pedeapsa?

E foarte bine ce a propus Raluca Prună. Hai să ne imaginăm că demersurile DNA, cercetările DNA în legătură cu niște universitari care au girat niște lucrări așa-zis științifice, să presupunem că aceste cercetări duc la trimiterea în judecată și condamnarea profesorilor. Vă dați seama că dacă legea nu se schimbă, dacă au produs elevilor lor 4-5 cărți în medie, vă dați seama cât poate să producă atunci când intră după gratii? O să facă în două săptămâni 10 cărți și îi dă drumul”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a adăugat că scriitorii din România nu primesc nimic de la stat, în timp ce deținuții care scriu cărți beneficiază de reduceri de pedeapsă de 30 de zile pentru fiecare carte.

În medie în România se fură cu zecile de milioane de euro. Hai să raportăm o sumă ciordită de unii din ei, să o raportăm la aceste zile scăzute din pedeapsă. Atunci per pagină e mai bine plătit decât Dan Brown, în vreme ce eu, un scriitor in libertate, nu primesc niciun sfanț de la stat”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

El a amintit și de Mein Kampf, cartea scrisă de Hitler în „în condițiile în care au fost produse tratatul despre Dinamo a lui Cristi Borcea, eseurile despre hoție în alegeri ale lui Miron Mitrea, înlocuirea taxei pe valoarea adăugată cu taxa pt tulburarea armoniei a lui Dan Voiculescu”.
„Toți au scris despre ce au în cap. Hitler a făcut același lucru. A scris Mein Kampf. În carte există pasaje scrise în stil științific. Există pasaje scrise cu raționalitate aproape științifică. Trebuia să i se scadă din pedeapsă pentru că a scris în pușcarie?”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

În ceea ce privește ancheta DNA în privința coordonatorilor, Cristian Tudor Popescu face o paralelă cu lucrările de doctorat.

Aș vrea să văd cum arată doctoratele acestor profesori. Cred că sunt două chestiuni legate”, a spus el.