C. T. Popescu: Protestatarii dau dovadă de maturitate. Jandarmii au primit ordine să fie mai duri

Data actualizării: Data publicării:
180621_PROTEST_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că protestatarii din Piața Victoriei dau dovadă de maturitate, pentru că au înțeles că miza e „stăpânirea totalitară a României”. El avertizează însă că oamenii care ies în stradă se vor confrunta cu jandarmi „mult mai nervoși din cauza șefilor lor”.

Dau dovadă de multă maturitate cei din piață, pentru că înseamnă că înțeleg că aici nu e vorba doar de Liviu Dragnea, ci de o întreagă structură, o reţea tentaculară, care a încercat până acum și va mai încerca să pună stăpânire pe România. Problema e dincolo și de justiție, despre care discutăm acum. Miza e stăpânirea totalitară a României, așa cum a fost acum 30 de ani. Sau cu mici deosebiri de detaliu, dar în esență asta se dorește. Oamenii înțeleg că această hotărâre care îl privește pe Liviu Dragnea nu înlătură pericolul impingerii României în dictatură, în totalitarism. De aceea rămân în stradă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul mai spune că jandarmii au primit ordine să fie mai duri decât anul trecut.

Jandarmii, dacă depistează printre manifestanți persoane agresive, nu au decât să le ridice, asta este treaba jandarmilor, și să le ducă la secţie. Dar persoanele care au fost arestate, duse la secţie - jurnalistul german, adresarea către dl Mihai Şora: stai liniştit, moşule, toate acestea arată că oamenii aceștia au primit niște ordine. Probabil că și în continuare, dacă vor fi în stradă, oamenii se vor confrunta cu jandarmi mult mai nervoși din pricina șefilor lor”, a spus el.

Cum poți să-i acuzi? Doamna Firea, care acum, la șapte zile după Scripturi, își cere scuze, i-a făcut pe cei care au huiduit-o pe Arena Națională cetățeni cu venin, dl Dragnea îi face pe toți opozanții șobolani, meniți, firește, exterminării, dl Ţuţuianu a spus-o și repetă că sunt fascişti și naziști cei care se opun, oamenii care manifestează pașnic sunt în viziunea preşedintelui Senatului fasciști. E înspăimântător să auzi așa ceva. Victimele fascismului din întreaga lume cred că se simt teribil. Ar trebui să-i dea în judecată pe acești indivizi. Cum să ajungi la asem calificări față de niște opozanți care manifestează?”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Citiţi şi: Ce se va întâmpla după condamnarea lui Dragnea

                  Primul lucru care nu se va schimba după verdictul în cazul Dragnea
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri