C. T. Popescu: Reacţia SRI în cazul Coldea este una nervoasă

Data actualizării: Data publicării:
ctp cosmin coldea

SRI şi directorul sau au reacţionat mult prea repede, după ce la postul de televiziune deţinut de Sebastian Ghiţă au apărut unele afirmaţii referitoare la Florian Coldea, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta crede că imaginile prezentate nu sunt suficiente pentru a declanşa în 24 de ore anchetarea adjunctului directorului SRI. O variantă ar fi că şeful Serviciului şi preşedintele Klaus Iohannis se folosesc de moment pentru a-l îndepărta pe Florian Coldea, moştenit de la Traian Băsescu, comentează Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: „Viteza de reacţie a SRI şi a directorului SRI în legătură cu cele apărute pe ecranul televiziunii personale a domnului Ghiţă e mult prea mare. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. E posibil să fi avut loc o discuţie cu domnul Coldea a unor persoane din Comisia de etică, de control intern, sau cu domnul Helvig să fi avut o discuţie domnul Coldea şi în urma unor afirmaţii ale domnului Coldea în legătură cu imaginile de pe ecran să se treacă la această fază, a anchetei interne. Asta nu ştiu dacă s-a întâmplat. Dar dacă ne referim exclusiv la ce am căzut pe ecran, nu este suficient, după părerea mea, pentru anunţul atât de rapid. Ăsta e un anunţ cu o greutate enormă. Se duce până la Washington, până la Moscova. Deja, în clipa de faţă, imaginea SRI este puternic afectată în NATO şi nu numai. Şi a României, bineînţeles. Toate informaţiile şi rapoartele din ultimii 10-15 ani arată o relaţie foarte bună a SRI cu Statele Unite, partenerul nostru strategic. În aceste condiţii, să îţi asumi, în 24 de ore practic, un asemenea anunţ, mi se pare o reacţie rea nervoasă, prea rapidă. Ar fi trebuit măcar câteva zile, în care se presupune că se verifică foarte atent - e vorba de prima funcţie operativă în SRI - dacă putem da drumul la un asemenea anunţ. Poate să existe un interes din partea domnului Helvig şi, deci, a domnului Iohannis ca domnul Coldea să plece din această funcţie. Domnul Coldea este moştenit. Nu aparţine echipei Iohannis – Helvig, e moştenit de la Traian Băsescu. Şi e posibil să fie acesta considerat un moment foarte bun pentru a-l înlătura pe domnul Coldea şi a-şi pune domnul Iohannis pe cine doreşte în această funcţie. Dacă este să mă întrebaţi pe mine, pe baza a ceea ce am văzut la televiziunea domnului Ghiţă, nu se putea declanşa în 24 de ore un asemenea anunţ în legătură cu o anchetă internă. Pot fi elemente, pe care eu nu le cunosc, care au apărut, poate, intern, acolo.

Hai să zicem că este aşa. Ar fi teribil ca domnul Coldea, de 12 ani omul-cheie în relaţiile NATO – România pe bază de servicii de informaţii, să se preteze la o şpagă de Sheychelles.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Cum ar arăta Delia dacă ar fi bărbat. Artista s-a jucat cu inteligența artificială și a creat isterie în...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Halle Berry, mărturisiri despre problemele cu care s-a confruntat: „Medicul mi-a spus că e cel mai rău caz pe...