C. T. Popescu: Sorin Oprescu, un „băiat deştept” al anilor '80, care nu se poate abţine să ia mită

Data publicării:
ctp9

„Cetăţenii care l-au votat pe acest domn de două ori ar trebui să aibă un moment de meditaţie acum. (...) Un marţafoi, un individ incoerent în vorbire, un individ care şi-a prezentat proiecte, ca primar, de autostrăzi zburătoare, de fântâni cântătoare, a realizat cel mai mare cârnat din lume, cea mai mare ciorbă din lume, a reacţionat dincolo de limita penibilului în cazul câinilor vagabonzi şi în cazul omorârii copilului Ionuţ. Acest individ jalnic a fost totuşi ales, atâţia ani de zile. Nu m-ar mira, dacă domnul Oprescu ajunge prin hotărârea justiţiei în puşcărie, ca distinşii mei concitadini să îl voteze şi din puşcărie”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Ceea ce recunosc avocaţii şi recunoaşte el însuşi este vorba de 25.000 de euro, bani gheaţă. Care cetăţean din ţara asta umblă cu 25.000 de euro la pungă şi în ce scop? Cu ce justificare umbli tu, primar general al Capitalei? Mai ales când sunt arestaţi oameni, de luni de zile, în jurul tău? Mai ales când funcţia presupune că nu ai niciun fel de atingeri de sume din astea. Umbli cu 25.000 de euro – împrumutaţi, cică – ca să îţi plăteşti nu ştiu ce dobânzi? Ceea ce avem ca fapt este prezenţa nejustificabilă a acestei sume uriaşe, în bani gheaţă, la primarul general în maşină”, mai spune jurnalistul.

„Aici este vorba despre furt. E vorba de mai mulţi primari, nu numai de Sorin Oprescu, care, înainte de alegerile locale, sunt în diverse stadii de cercetare pentru acelaşi lucru: mită, mită, şpagă, furt – în ultimă instanţă. Acest Oprescu este un produs tipic al dictaturii comunisto-securiste dinainte de 1989. Este un aşa-zis „băiat deştept” al anilor '80 – că erau şi atunci - care s-a adaptat ulterior. (...) De ce ajunge el să fie implicat în acest scandal de luare de mită, când are vârsta pe care o are? La ce mai adună banii ăştia, când are loc această vânătoare de corupţi de câţiva ani? Am un singur răspuns: nu se poate abţine. Există o cultură a şpăgii în ţara asta. În care domnul Oprescu se înscrie cu cinste. Dacă îi vorbeşti acestui om despre un posibil primar care nu ia un leu, un individ ca Oprescu l-ar categorisi drept tâmpit”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri