C.T.Popescu: Victor Ponta este handicapat în orice polemică politică datorită faptului că e trimis în judecată

Data publicării:
ponta costum birou facebook-2

„În orice situaţie, acest om nu își dă seama că în orice situație de ciocnire politică în momentul ăsta, în polemica politică pe care el o duce în calitate de reprezentant al României, el este din start depunctat, handicapat în oricare dintre aceste conflicte datorită faptului că e trimis în judecată. Poate să discrediteze România”, a declarat la Digi24 Cristian Tudor Popescu, exemplificând cu o virtuală polemică la Uniunea Europeană cu autoritățile din Ungaria pe tema refugiaților.

Singura piatră de poticnire care-l face pe Victor Ponta să mai stea în Palatul Victoria este înțelegerea dintre Dragnea şi Oprea. Dacă se ajunge la înțelegere ca Oprea să fie premier, lucrurile sunt rezolvate. Dragnea va cere nişte lucruri - adică posturi. Să aibă posturi în Guvern pentru a păstra forţa. În momentul în care ajunge la înțelegere cu Oprea, Ponta pleacă a doua zi - adică în Dubai”, a spus Cristian Tudor Popescu la „Jurnalul de Seară”.

Jurnalistul a subliniat și gravitatea faptului că din funcția de premier, Victor Ponta, un fost procuror, lansează atacuri asupra procurorului care îi instrumentează cazul.

„M-am întrebat întotdeauna dacă omul acesta are vreo meserie – dl. Ponta. De pildă, aceea de procuror. Asta e la bază dânsul. Înainte de a fi fost purtător de cuvânt, șef de partid, premier ș.a.m.d., ministru și ce-a mai fost, a fost procuror. Și-acum un alt procuror îi instrumentează cazul. Potrivit legii. Îi face dosarul și îl trimite în instanță. Ce face așa-zisul procuror Ponta? Se apucă să spună despre omul ăsta că inventează, că are obsesii, că minte, că spune lucruri neadevărate, de-acum zece ani...În felul acesta atacând justiția din România, pentru că acest procuror, potrivit legii și regulilor, reprezintă justiția, reprezintă procedura. Și deci, el atacă justiția atacându-l pe acest procuror. El fiind, la rândul lui, procuror. Cum te simți dacă ești procuror și 90 de colegi de-ai tăi, în unanimitate, în Adunarea generală a DNA, sunt de acord să fie sesizat CSM-ul în legătură cu afirmațiile tale ca atacuri la adresa justiției? El folosește funcția de premier pe care o are împotriva procurorului. Procurorul Ponta, ajuns premier, atacă procurorii. Nu e prima dată”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri