„CA-N FILME”. De pe marele ecran, Cosmina Stratan trece în postura de prezentator TV

Data publicării:
cosmina 20stratan-45618

Emisiunea va intra în lumea regizorilor care s-au înhămat la această sarcină grea: ecranizarea faptelor reale, a întâmplărilor autentice şi a personajelor inspirate din oameni care au existat cu adevărat. Criticul de film Cristian Tudor Popescu, regizorii Laurenţiu Damian şi Cristian Mungiu vor analiza scenariile făcute după fapte reale şi vor cântări greutatea lor, în perspectiva publicului.

Prezentatoarea ediţiei de săptămâna aceasta este actriţa Cosmina Stratan, interpreta personajului Voichiţa din cel mai premiat film românesc al anului trecut, „După Dealuri”. Împreună cu Cristina Flutur, colega ei de film, Cosmina a luat Premiul pentru Interpretare Feminină, la Festivalul Internaţional de Film Cannes 2012.

Tot pentru ediţia din această duminică, emisiunea „Ca-n filme” a vizitat şcoala de actorie a actriţei Dorotheea Petre, actriţă ce a primit premiul pentru cel mai bun rol feminin la secțiunea „Un Certain Regard” a Festivalului de la Cannes din 2006. Cu acest prilej, echipa Digi24 a asistat la două cursuri şi a aflat care sunt tehnicile abordate de actori atunci când îşi pregătesc rolurile.

Iar la rubrica „Interviu cu un cineast”, invitatul săptămânii este regizorul italian al momentului, Matteo Garrone, cel care a primit de două ori Marele Premiu al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în 2008 pentru „Gomorra”, şi în 2012 pentru „Reality”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri