Ca-n filme, duminică, de la 16:20. Actori și regizori cunoscuți, despre începuturile carierei lor

Data publicării:
echipa 20ca 20n 20filme-52489

În spatele celor 40 de minute de emisiune stau trei oameni care, acum un an, şi-au construit propriul lor film. Povestea lor este simplă: sunt trei tineri înnebuniţi după filme, care vor să-i înnebunească şi pe spectatori cu acest microb.

Ca-n filme a pregătit pentru această ediţie un material în care cele mai mari şi mai apreciate nume din industria filmului românesc vorbesc despre primele lor tatonări şi încercări în cinematografie.

Vom afla cu ce s-au confruntat la început de drum, în momentele cele mai tensionate dar şi cele mai haioase ale carierei lor: Dragoş Bucur, Dan Bordeianu, Bogdan Albulescu, Cristina Flutur, Ada Condeescu, Cristian Mungiu, Luminiţa Gheorghiu sau Vlad Ivanov.

Dragoş Bucur îşi aduce aminte de proba de casting pe care a dat-o cu Cristi Puiu, pentru rolul său din lungmetrajul de debut al regizorului, “Marfa şi banii”.

„Cred că am ajuns în ultima sau în penultima zi, se dădea în sediul RoFilm, pe lângă Kogălniceanu. Era o cămăruţă destul de mică aşa, de un metru jumate pe doi metri jumate, cam aşa. Şi erau Puiu cu Stavilă, cu operatorul. Şi când i-am văzut pe ei puştani, aşa, în camera aia.. M-a întrebat Puiu dacă ştiu să înjur și am fost foarte amuzat, şmecher: Da, ştiu să înjur. Ia înjură-mă. Mi s-a părut o prostie, aşa, l-am înjurat cu juma de gura! Nu, înjură-mă mai agresiv. L-am înjurat ceva mai agresiv şi m-am dus spre el, chipurile să îl ameninţ. Bine, asta fiind o deformare din teatru. Mi-a povestit după aia Puiu că i s-a părut incredibil de ameninţător felul în care l-am ocolit aşa. Ei bine, eu credeam că am fost foarte cool în proba aia, şi după vreo şapte ani am văzut proba pe un VHS. Eram un papagal care tremura, probabil mai aveam puţin si făceam pe mine de emoţie. Amintirea mea era cu totul şi cu totul alta!”, a povestit actorul.

Dan Bordeianu povesteşte despre lucrurile pe care le-a făcut, în facultate, ca să mai facă rost de bani:În timpul facultăţii, ca să facem bani, eu şi cu un coleg de-al meu, al cărui nume nu îl dau că e persoană publică şi s-ar putea să nu îi placă,am colaborat cu TVR-ul. Aveau o emisiune pentru copii, un soi de quiz show și aveau nevoie de doi clowni acolo în decor. Ne vopseam atât de tare pe faţă încât să nu ne recunoască ever cineva și ne zburătăceam pe platoul ăla. Erau doi cretini care treceau prin cadru aşa, adicăstudenţi la actorie. Ei studiau Shakespeare şi Cehov, dar mai făceau un bănuţ! Asta a fost prima experienţă.

Prima zi de platou... Aveam impresia că simt nevoia să fiu protejat cumva şi a fost foarte haios pentru că aveam un machiaj foarte elaborat, era un film de groază.Mă distram foarte tare. Eram pe jumătate în pielea goală, eram în chiloţi sau ceva de genul ăsta.Încercam să mă port cât mai firesc, adică cât de firesc se poate purta un om care umblă în chiloţi în faţa echipei de filmare”, și-a amintit și actorul Bogdan Albulescu.

Poveştile oamenilor de film sunt numeroase şi merită urmărite duminică, la Ca-n filme, începând din acest week-end, la o nouă oră de difuzare, 16.20.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri