Cadou de la Guvern pentru Masonerie: teren de 1,5 milioane de euro

Data publicării:
teren masonerie

Terenul concesionat de Guvern se află în zona de nord a Capitalei, foarte aproape de Centrul Romexpo. Este o parcelă dintr-o suprafaţă de peste două hectare pe care se vor construi mai multe imobile.

Pe terenul primit cu titlu gratuit de la stat, Marea Lojă Naţională anunţă că vrea construiască o clădire de interes public.

Bucata de pământ de 2.500 de metri pătraţi a fost dată în folosinţă printr-o hotărâre de guvern. Pământul este pus la dispoziţia Marii Loje de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru următorii 49 de ani. Reprezentanţii masoneriei spun că proiectul propus de ei va fi în folosul tuturor locuitorilor din Capitală.

„Asociaţia Marea Lojă Naţională din România va construi din resurse proprii, pe acest teren, situat în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei, un centru socio-cultural de interes public, în cadrul căruia vor funcţiona o bibliotecă, săli de lectură, săli de expoziţie, săli de conferinţă, un muzeu, dar şi o serie de alte facilităţi puse la dispoziţia publicului pentru sprijinirea proiectelor educaţionale", se arată într-un răspuns al Marii Loje Naţionale din România.

Terenul de 2.500 de metri pătraţi a fost evaluat de stat la peste 500.000 de euro. În realitate însă, acesta valorează de trei ori mai mult, spun experţii imobiliari.

Preţul, în euro, pe metrul pătrat este de 561, astfel că un teren de 2.670 de metri pătraţi, chiar în spate la Romexpo, e cotat la 1,5 milioane de euro”, spune analistul imobiliar Daniel Crainic.

E una din zonele fierbinţi ale Capitalei, o zonă unde au avut loc investiţii destul de mari în ultimul timp”, adaugă el.

Asociaţia Marea Lojă Naţională din România are statutul de organizaţie non-guvernamentală de interes public, titulatură pe care a primit-o în 2004, printr-o decizie a Guvernului condus la acea vreme de Adrian Năstase. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri