Câinii, stăpâni în rezervația zimbrilor. Explicațiile autorităților locale

Data publicării:
zimbri

În satul Armeniş, în care e amenajată rezervaţia de zimbri, nu e stradă pe care să nu umble câini fără stăpân. Au ajuns şi în ţarcul zimbrilor, iar prima lor victimă a fost primul pui născut pe pământ românesc.

„Sunt foarte multe urme de câini care l-au alergat prin zonă, a trecut și apa pe podul de gheață și sigur că l-au încolțit acei câini”, spune Alexandru Bulacu, reprezentant WWF România.

Acum, în rezervație mai trăiesc 25 de zimbri. După ce au fost urmăriți de câinii sălbăticiți, doi dintre ei au căzut în râpa în care au fost sfâșiați de haită.

„Au murit și bineînțeles că fiind carnivore le-au consumat, mare parte din cadavre au fost consumate până când au fost găsite”, spune Ciprian Hodor, medic veterinar.

Deşi în rezervaţia ce se întinde pe 170 de hectare au fost montate camere de supraveghere cu senzori, îngrijitorii spun că acestea nu s-au declanşat în noaptea atacului.

Autorităţile spun că nu pot face nimic pentru anihilarea haitei de câini care umblă în voie prin rezervaţia în care s-a investit deja un milion de euro.

„Ca şi prindere e foarte greu, vă daţi seama, într-un perimetru aşa de mare”, spune Petru Vela, primarul comunei Armeniş.

În rezervaţia din Caraş-Severin, primii 17 zimbri au fost aduşi în 2014 şi alţi 14 au ajuns anul trecut. Animalele vin din centre de repopulare şi din grădini zoologice din toată Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri