Călăreţ de nota 10, la 13 ani

Data publicării:
calaret

La 13 ani, Alex concurează la Campionatul Naţional de Sărituri alături adolescenţi de 16 ani. Face echitaţie de la opt ani, este campion naţional la dresaj, categoria ponei, şi a obţinut o mulţime de medalii la concursuri internaţionale. De un an participă la concursurile de sărituri şi deja a ajuns şi la europene.

Îmi plac caii foarte mult, îmi plac animalele. Şi, în sportul ăsta, practic trebuie să lucrezi cu un animal căruia nu îi ştii gândurile. Toţi caii sunt diferiţi. Despre asta e vorba în călărie, să creezi legatura aia, să simţi calul, să încerci să fii prieten cu el”, spune Alex.

Sunt anumite lucruri care se bazează pe simţuri şi pe reflexe, iar el e un copil foarte bun la asta”, spune antrenorul lui Alex.

Chiar dacă se antrenează aproape în fiecare zi, Alex nu lasă nici şcoala pe planul doi. A terminat clasa a şaptea cu zece pe linie şi participă frecvent şi la olimpiade. „La multe materii. La română, la matematică, la engleză, la geografie”, spune el.

Echitaţia nu este un sport ieftin. Momentan, Alex călăreşte un cal care care aparţine clubului. Mai târziu va fi nevoie să îşi cumpere unul, iar preţul ajunge şi la cateva zeci de mii de euro.

„Cluburile de stat nu mai au materialul cabalin de care ar avea nevoie un sportiv de performanţă. Costurile sunt foarte mari şi, atunci, majoritatea, 99%, merg pe particular, pe buzunarul propriu”, explică antrenorul lui Alexandru Ghiţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri