Calvarul bătrânului bătut cu bestialitate: 42 de secunde, 9 pumni și 12 lovituri de picior

Data actualizării: Data publicării:
bataie

Fractură de coloană cervicală. Dinţi lipsă şi dureri în tot corpul. Bătrânul călcat în picioare pe treptele unui pasaj din centrul Braşovului şi-a revenit în simţiri. Puţin a lipsit să nu rămână paralizat pe viaţă din cauza atacului. Unul dintre bătăuşi e chiar cel pentru care muncea bătrânul. Scandalul a început când bietul om i-a cerut arendașului banii care i se cuveneau. La 66 de ani, e nevoit să muncească pământul pentru a-și ajuta fiul bolnav. Acum nu se gândește la pedeapsa pe care ar merita-o cei care mai aveau puțin și-l omorau în bătaie. Singura sa grijă e să revină cât mai repede la muncă.

UPDATE: Mobilizare exemplară în cazul bărbatului din Brașov bătut de doi tineri. Zeci de români s-au oferit să-l ajute

VIDEO. Vă avertizăm, sunt imagini și detalii care vă pot afecta emoțional

42 de secunde a durat calvarul. E un chin până şi să priveşti imaginile, darămite să-ţi imaginezi prin ce a trecut sărmanul om, snopit în bătaie de doi tineri ce-i puteau fi nepoţi.

Dumitru Neculai, victimă: „Eu știu că am încercat să mă apăr, dar eu neavând putere, bătrân... Nu-mi amintesc exact...”

Întreaga scenă s-a petrecut într-o intrare în pasajul subteran. Bărbatul, lovit în repetate rânduri cu pumnii şi picioarele, s-a prăbuşit pe scări. Întreaga scenă, de o agresivitate extremă, a fost surprinsă de această cameră de supraveghere.

Au fost 9 pumni și 12 lovituri de picior. În zona coastelor și direct în cap și în figură.

Bărbatul a zăcut inert, după ce s-a prăbușit pe trepte, sub ploaia de lovituri. Unul dintre agresori şi-a călcat, efectiv, în picioare victima, deși aceasta era inconștientă. Tânărul lovea cu sete, părea să nu-i pese că poate ucide.

Un paznic sosit în fugă din celălalt capăt al pasajului a reuşit să-i pună pe fugă pe agresori. Bătrânul a ajuns la spital, agresorii - în arestul poliției.

Marius Leonte, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Braşov: „Victima a ajuns la noi în stare de inconştienţă. În urma investigaţiilor, s-a arătat că are o fractură de coloană cervicală"

Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov: "Instanţa a dispus, în cazul lor, arestarea preventivă pentru 30 de zile"

Dar ce anume a provocat atacul de-o violență ieșită din comun? Bătrânul povestește că muncea cu ziua pe moșia luată în arendă de unul dintre bătăuși. Printre lacrimi, spune că a fost luat la bătaie pentru că a îndrăznit să-i ceară arendaşului plata ce i se cuvenea.

Victimă: „Muncesc cu ziua, la anii mei, și tu dai în mine? E frumos? Nu e frumos!

De ce să dau într-un om care muncește? De ce să dau în el?”

Cei doi agresori erau băuți în momentul faptei. Dar asta nu îi scuză, ci îi acuză. Sunt cercetaţi pentru lovire şi alte violenţe, dar nu e exclus ca procurorul să schimbe încadrarea faptei în tentativă de omor.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: „Sunt oameni, care, vă daţi seama, nu au empatie, nu au milă faţă de oameni. Aşa îşi clădesc, poate, o afacere, aşa şi clădesc, poate, un nume. Ei trebuie să fie...toată lumea să stea drepţi în faţa lor. Nu sunt, aşa, nişte oameni supăraţi pe moment, nu, oamenii ăştia trăiesc într-o răutate, trăiesc în... ăsta e felul lor de a fi, poate că... vedeţi dvs, în ţările civilizate. oamenii violenţi sunt trataţi psihic”.

Victima rămâne internată la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Braşov. Are fractură de coloană cervicală, nasul rupt, mai mulţi dinţi sparţi, multiple răni la cap şi în zona toracelui. Vrea să iasă cât mai repede din spital și să se reapuce de muncă - are un copil bolnav, care depinde de el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri