CAMERA ASCUNSĂ. 300 de lei pentru un loc de parcare în Sectorul 4

Data publicării:
parcare trotuar

„Un coleg a rezolvat a venit şi a rezolvat problema cu parcarea aici, aceeaşi problemă o am şi eu, m-am mutat de curând în Bucureşti şi vroiam să vă întreb dacă mă puteţi ajuta”, este replica pe care reporterii au pregătită pentru discuțiile cu directorul serviciului Parcări.

Acesta îi pofteşte la masa negocierilor.

Înregistrare cu camera ascunsă:

Reporter: Spuneţi-mi şi mie cât costă deranjul?

Director: 300 e bine? E cam 100 de euro, dar nu ştiu cât aveţi posibilitatea.

Cu 300 de lei mită se rezolvă o problemă care altfel costă timp şi nervi. Ca să obţină un loc de parcare pe domeniul public, orice bucureştean trebuie să depună o cerere scrisă. Cererea este analizată, inspectorii primăriei merg la faţa locului să vadă dacă este sau nu spaţiu disponibil.

Răspunsul este însă previzibil. În Sectorul 4 sunt peste 40.000 de locuri de parcare faţă de cel puţin 65.000, cât ar fi necesar.

Înregistrare cu camera ascunsă:

Director: Dacă găsim o soluţie, să trasăm un loc.. este cam full pe acolo. Dar sunt în perioada în care fac marcări, tragem dungile, le facem cum trebuie.

Primarul Sectorului 4 a anunţat că va ancheta cazul. Directorul Serviciului Parcări dă semne că nu mai aşteaptă rezultatul investigaţiei.

Într-o asemenea situaţie, dacă există probe, trebuie demisia dată şi asta este”, a spus el.

Peste două milioane de maşini circulă zilnic în Bucureşti. Pentru acestea există 240.000 de locuri de parcare ale primăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri