Camera ascunsă. Cămătarii rezolvă probleme financiare cu dobândă de 30% pe lună

Data publicării:
politia deschinderi perchezitii-5

Reporterii Digi24 au mers să negocieze un împrumut de 3.000 de euro, iar maşina este garanţia împrumutului. Au pretins că au rămas în urmă cu ratele la bancă şi au nevoie disperată de bani.

Cămătar: În primul rând cine e proprietarul maşinii?

Reporter: Eu sunt.

Cămătar: Deci eşti proprietarul. Nu e leasing, nimic.

Reporter: Nu. Îmi e cam teamă să îţi las şi actele şi maşina.

Cămătar: Eu aşa le cer. Eu am multe, fac chestia asta de vreo doi ani şi ştiu despre ce e vorba. Câştig destul. Am persoane care mă sună şi după un an că mai au nevoie.

Astfel că la un împrumut de 3.000 de euro, vom ajunge să dăm la sfârşit aproape dublu faţă de suma împrumutată, adică 5.000 de euro în doar şase luni.

Reporter: Eu vreau între 2.500 şi 3.000 pe şase luni. Cât trebuie să îţi dau înapoi?

Cămătar: Pe perioada asta dau şi cu 7% pe lună. În caz că vă blocaţi, eu vă dau posibilitatea să vă vindeţi maşina. Maşina rămâne la mine.

Reporter: Dar maşina e aproape 10.000...

Deşi binefăcătorul a venit singur să vorbească cu reporterii, din imagini se poate vedea cum alte două persoane nu îi scapă pe jurnaliști din ochi.

Mulţi sunt cei care cad în plasa acestor indivizi, iar cămătarii ajung să le ia şi pielea de pe ei la scadenţa datoriei. Datornicii se transformă în victime ale recuperatorilor. Sunt amenintaţi şi terorizaţi.

Împrumutul de bani cu dobânda de la cămătari înseamnă infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea.

Infracţiunea de cămătărie este prevăzută într-o lege specială, pedepsirea acestei infracţiuni este închisoarea de la 6 luni la 5 ani”, a declarat Emilia Mihai, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Poliţiştii recomandă celor care vor să ia bani de la persoane pe care nu le cunosc să studieze cu atenţie actele pe care le semnează, iar în cazul în care simt că s-a comis un abuz, să sesiseze Poliţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri