CAMERA ASCUNSĂ: Cât de uşor poţi pătrunde într-o universitate

Data publicării:
camera ascunsa

 

Incidentul petrecut luni la Iaşi, când un bărbat a detonat o bombă artizanală într-o sală de curs a Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi, se poate repeta şi în alte unităţi de învăţământ din ţară. Motivul: securitatea lasă de dorit, mai ales în cazul universităţilor mari, unde traficul de studenţi este foarte mare. O echipă Digi24 Craiova a aflat cât de uşor poate intra un necunoscut într-o astfel de instituţie cu o geantă de voiaj pe umăr, fără să fie oprit.

La sediul central al Universităţii din Craiova, reporterul Digi24 a reuşit să intre cu o geantă mare pe umăr, fără să fie întrebat unde merge. A putut intra nestingherit şi la sediul Facultăţii de Inginerie Electrică. A mers chiar mai departe şi a intrat la un curs, unde nici studenţii şi nici profesorii nu l-au luat în seamă.

Cu toate acestea, studenţii susţin că nu se tem pentru siguranţa lor. „Mă simt în siguranţă deoarece nu s-a întâmplat în Craiova aşa ceva şi nu cred că se poate întâmpla", spune o studentă. Pe de altă parte, conducerea universităţii recunoaşte că măsurile de securitate lasă de dorit: „Am vorbit astăzi cu cei de la pază și i-am întrebat ce facem. Îmi spuneau că nu există o măsură de verificare, să le ceri buletinul (...) Încep licențele, încep să vină copiii în masă, e greu să-i treci prin filtrul buletin, carnet de student”, declară Cristiana Teodorescu, prorector al Universităţii din Craiova.

Singura variantă luată în calcul de conducere pentru creşterea securităţii este monitorizarea intrărilor cu camere video. Acest lucru nu i-ar putea împiedica însă pe eventualii răufăcători să pătrundă în sălile de curs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri