Cămin de elevi, locuit ilegal de familii defavorizate

Data publicării:
camin studentesc sursa foto digi24

Din căminul colegiului Anghel Saligny din Bucureşti ies mame cu copii, cupluri de adulţi şi, foarte rar, câte un elev. Asta, deşi acolo ar trebui să locuiască, conform Legii învăţământului, doar tineri care studiază la şcolile din Bucureşti, profesori şi angajaţi ai unităţilor de învăţământ.

Doar la etajul al patrulea al căminului mai locuiesc elevi. În restul camerelor au fost primite familii cu copii mici.

Administratorul căminului refuză orice dialog.

Profesoara Mădalina Moşteanu a primit în urmă cu un an o locuinţă de serviciu într-una dintre camere. Deşi se aştepta ca vecini să îi fie elevi, a avut parte de surprize neplăcute.

Locuiesc maximum 10, 15 elevi, restul sunt familii cu copii mici, cu cărucioare, cu necazuri. Doamna a stat în permanenţă cu uşa deschisă la perete, se aude ce vorbesc în casă, se aud copiii ţipând. A venit repede şi a intrat peste mine în toaletă, mi-a băgat mâna în gât, m-a strâns de gât”, spune profesoara.

La aceste acuzaţii, chiriaşa răspunde cu un val de jigniri. Femeia nu poate explica în ce condiţii a obţinut o cameră închiriată într-un cămin de elevi.

Nici conducerea Colegiului Anghel Saligny nu a oferit informaţii despre modul în care au fost cazate zeci de familii într-un cămin destinat elevilor şi profesorilor.

În lipsa oricărui dialog cu cei care răspund de cămin, profesoara a apelat şi la poliţie. Nemulţumită că plăteşte lunar 600 de lei, în timp ce unii vecini achită doar 350 de lei, femeia a cerut o negociere a chiriei. Atunci a rămas şi fără contract.

„Nu mi s-a mai făcut contract de închiriere din aprilie, în mai mi s-a cerut suma de 600 de lei fără contract, am plătit, iar din mai până acum am aşteptat să se facă acest contract”, le-a spus ea poliţiştilor.

Nicio autoritate nu a oferit un răspuns concret în acest caz. Ministerul Educaţiei spune că reponsabili de închirierea camerelor sunt cei din conducerea şcolii. Primăria Sectorului 3, cea care care a devenit proprietar al imobilului printr-un protocol, nu a oferit niciun răspuns după trei zile de la prima solicitare. La Inspectoratul Şcolar Bucureşti toţi angajaţii sunt prea ocupaţi cu examenul de bacalaureat. Neoficial, însă, reprezentanţii instituţiei recunosc că în cămin ar trebui să fie cazaţi doar elevi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri