Campioni naţionali antrenaţi în condiţii grele

Data publicării:
campioni ct

O clădire plină de rugină, cu un tavan îmbibat cu apă, podea putrezită, pereţi mucegăiţi şi o sală de forţă care are mochetă pe jumătate. Lucrurile nu arată bine nici în afara clădirii.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Constanţa: „Acest maidan a fost înainte un teren de fotbal. Acum este plin de buruieni şi singurul lucru care mai aduce aminte de faptul că aici se juca fotbal sunt cele două porţi şi ele ruginite.”

Este scurta descriere a unui complex sportiv din Constanţa, unde se antrenează 40 de luptători.

Chiar dacă se antrenează într-o clădire în care mai funcţionează doar trei instalaţii de iluminat, iar apa curge numai la câteva chiuvete, Nicolae Boantă a reuşit să facă performanţă aici.

Nicolae Boantă, campion naţional la lupte: „Ce vă lipseşte? Apă caldă, căldură. Ne îmbrăcăm gros şi ne încălzim.”

„Ploua, cădea tavanul peste saltea. Trebuia să strângem cu găleţile. Duşuri nu avem. Avem un vestiar mai mic unde ne schimbăm şi nici acolo nu avem căldură.”

Baza sportivă se află în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, iar reprezentanţii instituţiei spun că aici nu s-au mai făcut investiţii după 1989. Există o soluţie pentru salvarea bazei.

Claudiu Teliceanu, director executiv DJST Constanţa: „Vorbim de o formă de închiriere pe o perioadă suficient de mare de până la 15 ani care să permită şi partenerului privat să-şi recupereze o parte din investiţii.”

Grigore Gheorghe, antrenor de lupte: „Bugetul clubului se reduce an de an. Noi ce putem să ajutăm. Să vopsim, dacă avem materialele necesare. Dar ne trebuie bani pentru aşa ceva.”

Sunt şi cluburi care se gândesc să investească în Complexul Sportiv Triunghi.

Bogdan Chiriţă, preşedintele Academiei Farul Constanţa: „Vom depune să obţinem fonduri europene sau alte fonduri pentru a obţine finanţare pentru două terenuri de iarbă mari de 120 pe 60 şi două sintetice mici.”

În ciuda condiţiilor grele, tinerii reuşesc să obţină medalii, iar unii dintre ei au ajuns la lotul naţional.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri