Sari la conținut

Campusul şcolar de la Jimbolia a ajuns o ruină. Proiectul a fost abandonat în 2008 după ce a "înghiţit" 6 milioane de lei

Intrarea în oraşul Jimbolia dinspre Timişoara nu e un peisaj tocmai îmbietor. Clădiri ridicate pe jumătate şi abandonate, buruieni şi câini peste tot. Aşa se prezintă ceea ce ar fi trebuit sa fie cel mai modern campus ocolar din Jimbolia, şi, poate, din judeţul Timiş.

În 2008, Ministerul Educaţiei a alocat bani pentru acest campus, dar un an mai târziu, finanţarea a fost oprită. De atunci, în fiecare an, autorităţile promit fonduri.

„Am făcut n hârtii către Ministerul Dezvoltării, către Ministerul Educaţiei, către Inspectoratul Şcolar. De doi ani de când sunt eu primar am primit acelaşi răspuns că nu au mai fost fonduri pentru a finanţa aceste campusuri deoarece s-au început foarte multe astfel de lucrări în toată ţara şi nu au mai reuşit să găsească fondurile necesare”, a declarat Adrian Postelnicu, primarul oraşului Jimbolia.

Ar mai fi nevoie de peste 16 milioane de lei pentru finalizarea proiectului. ŞI totuşi, situaţia s-ar putea schimba anul acesta. prin finanţare din bani europeni.

„Este vorba despre realizarea unor formalităţi, realizarea de clarificări. În ceea ce priveşte timpul, noi sperăm cât de curând, în câteva luni, şă se petreacă această semnare a contractului de finanţare”, a spus Miruna Vitcu, director de Resurse Umane şi Comunicare ADR Vest.

Locuitorii Jimboliei s-au obişnuit cu şantierul abandonat. Nu li se mai pare ciudat că nu s-a mai mişcat un pai de cinci ani. Între timp, cei aproximativ 1.000 de liceeni învaţă în două unităţi cu pereţi crăpaţi şi pline de igrasie.

Până acum, în campusul de la Jimbolia s-au investit aproape 6 milioane de lei.