Cangurul care a murit după ce a fost prins în gara Arad era epuizat fizic

Data publicării:
cangur-2

Aici pe peron s-a întâmplat, dar la casele alea l-o prins. Deci n-o fost. Nu s-o văzut. Era destul de frumos”, a declarat un martor ocular.

Cangurul a fost văzut în gară în jurul prânzului. Animalul se plimba pur şi simplu printre linii. Câţiva oameni s-au hotărât să fugă după el şi să îl prindă.

„Am fugit după el, am sărit peste cap... nu prea... ăsta şi l-am prins. (Reporter: Ai fugit mult după el?) Am fugit, da. (Şi când l-ai prins părea obosit?) Era, da. Era obosit”, a declarat un alt martor.

Sesizată, poliţia locală a intervenit imediat ca să transporte cangurul în siguranţă. Nimeni nu ştia la acea oră că animalul îşi dăduse deja ultima suflare.

Ne-am deplasat la faţa locului, animalul era deja imobilizat de către colegii de la Poliţia TF, ne-am oferit să îl ducem la serviciul de ecarisajm dar acesta, respectiv animalul, decedase”, a declarat Nicoleta Belean, purtător de cuvânt la Poliţia Locală Arad.

După o primă examinare, medicul veterinar nu a constatat leziuni, exfoliaţii sau lovituri. „Posibil să fie o cauză internă”, a spus medicul.

Misterul apariţiei cangurului este cu atât mai mare cu cât nimeni nu ştia de existenţa unor astfel de animale în zonă.

În urma autopsiei a rezultat că animalul a murit din cauza unei congestii şi a unui edem pulmonar. Veterinarii spun că, cel mai probabil, cangurul era epuizat fizic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri