Caniculă. Temperaturi de peste 35 de grade săptămâna aceasta

Data publicării:
meteo site

Atmosfera va fi încinsă astăzi, în majoritatea regiunilor țării. Temperaturile maxime se vor situa între 28 de grade în depresiuni și nordul Moldovei și 34 de grade în Banat, sudul Olteniei și al Munteniei. Norii se vor aduna după prânz, dar numai pe arii restrânse, la munte, și cu totul izolat în celelalte zone vor lăsa câțiva stropi de ploaie.

Cel mai ridicate temperaturi vor fi înregistrate miercuri, când, în sud-vestul țării, se așteaptă maxime termice de până la 36 de grade Celsius.

În plus, şi nivelul radiaţiilor ultraviolete devine periculos în următoarele zile, iar disconfortul termic va fi accentuat şi va depăşi pragul de 80 de unităţi.

Nici nopţile nu vor fi prea răcoroase, se vor depăşi 20 de grade, mai ales în sud-estul ţării. Întrucât vorbim de cel puţin două zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius şi cu valori foarte ridicate ale indicelui temperatura-umezeală, meteorologii ar putea emite atenţionări de caniculă.  

Vremea se anunță călduroasă și în București, cu o maximă termică de până la 34 de grade Celsius. Norii aproape că vor lipsi, iar vântul slab nu va domoli căldura din timpul zilei. Presiunea atmosferică rămâne la valori ușor mai scăzute decât cele normale.

Vremea se mai răcorește abia spre sfârșitul săptămânii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri