Captură de 25 de kilograme de heroină. DIICOT a reținut șase români și albanezi

Data publicării:
heroina

Poliţiştii şi procurorii români, împreună cu colegii lor din Bulgaria, îi urmăreau pe cei şase membrii ai grupării de mai multe luni. Existau informaţii că mai mulţi români şi albanezi vor tranzita România cu un transport mare de droguri.

Aşa au interceptat cele 25 de kilograme de heroină de puritate mare, pe care suspecţii intenţionau să îl ducă în Germania. I-au urmărit de la intrarea în ţară, iar pe Autostrada A1, chiar la intrarea în Piteşti, poliţiştii au acţionat.

Imediat după ce a fost tras pe dreapta, autoturismul suspecţilor a fost percheziţionat. Ofiţerii au găsit cele 25 de kilograme de heroină în capitonajul şi în uşile maşinii.

Drogurile, din vânzarea cărora gruparea ar fi obţinut jumătate de milion de euro, au fost cumpărate din Turcia.

Pachetele au fost apoi atent disimulate în portierele maşinii cu care suspecţii aveau de gând să le transporte. Ruta aleasă - una terestră, prin Bulgaria, România şi apoi către ţările de vest, destinaţia finală fiind Germania.  

Valoarea totală a cantității de 25 kilograme de heroină, cu puritate 80%, este de 500.000 de euro.

Cei şase români şi albanezi care au organizat transportul au fost audiaţi de procurori. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi pentru trafic de droguri, riscă până la 25 de ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri