Sari la conținut

Cardul de sănătate, obligatoriu abia din septembrie

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat pentru Digi24 că în ultimele două săptămâni a crescut numărul cardurilor activate, dar nu a crescut numărul cardurilor eliberate de la casele de asigurări.

Ne-am gândit că fiind lună de concedii, probabil că din acest motiv cetăţenii care încă nu au intrat în posesia cardului nu şi-au găsit timpul să vină la casă să îşi ridice cardul. La Casa Bucureşti, din cele 14.000 de carduri care au fost identificate persoanele anunţate să vină să le ridice, aproximativ 2000 au venit să ridice cardurile, deci mai sunt încă 11.000 şi împreună cu cardurile de la OPSNAJ mai sunt 70.000 la Casa Bucureşti. La nivel naţional, situaţia e mult mai bună ca în Bucureşti”, a explicat Vasile Ciurchea.

Despre când va deveni cardul obligatoriu, preşedintele CNAS a spus că probabil abia în septembrie.

„Mai au foarte puţin timp pentru că va veni foarte repede data când va fi folosit doar cardul pentru cei care au intrat in posesia cardului, iar pentru cei care nu a fost emis cardul, primesc servicii medicale şi cardul va fi emis automat, fără să facă cetăţeanul ceva.

Sigur, nu vreau să dau o dată fixă exactă, dar cu certitudine luna septembrie va fi lună de folosire doar a cardului”, a declarat preşedintele CNAS.