Care ar fi motivația declarațiilor lui Mugur Isărescu de recuperare a tezaurului de la ruși

Data publicării:
despre isarescu

„Mi se pare o declarație cel puțin ciudată, dacă nu are ceva în spate. Ori vorbim de o mișcare politică viitoare a lui Mugur Isărescu, ori de niște negocieri care deja se desfășoară. Să te apuci hodoronc-tronc că vrei să aduci tezaurul de la Moscova, și nu vorbim de o valoare neglijabilă, ci de peste trei miliarde de euro la valoarea actuală. Mi se pare cel puțin exagerat. Dar, repet, cred că există ceva în spate, pentru că nu mi se pare că Mugur Isărescu e genul de om care să spună eu ies afară să aștept ploaia”, a spus jurnalistul Dan Andronic.

„O fi vreo deschidere în discuțiile respective, dar de ce s-ar încălzi brusc Rusia față de noi, acum. Dar ar apărea o problemă, ați spus că e echivalentul la vreo 90 de tone de aur. Dacă ni-l dau, trecem de limita de 100 de tone de care zicea domnul Mugur Isărescu, deci trebuie să-l vândă pe celălalt, dacă vine acesta”, a afirmat Sorin Ioniță, președintele Expert Forum.

Acesta a spus, mai în glumă, mai în serios, că „ni-l dau pentru că acum două săptămâni a scăzut dramatic prețul aurului.”

„Rusia tot timpul a refuzat pentru că ar însemna să recunoască mult mai mult decât atât”, a adăugat Dan Andronic.

Mugur Isărescu a anunțat astăzi că România va începe din toamnă negocierile pentru recuperarea tezaurului din Rusia.

Guvernatorul BNR spune că a făcut un jurământ pentru recuperarea celor peste 90 de tone de aur. Sunt peste 90 de tone de aur nerecuperate, în valoare de peste 3,2 miliarde de euro. Din cantitate, 90% sunt monedă de aur, 10% lingouri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri