Cariera lui Sorin Roșca Stănescu: de la colaborator al Securității la jurnalist de investigație

Data publicării:
SRS

Anii de după Revoluţia din 1989 i-au provocat prima comoţie în biografie. Jurnalist, Sorin Roşca Stănescu a fost dezvăluit ca vechi colaborator al Securităţii. Exclus din redacţia cotidianului "România liberă", şi-a creat propriul cotidian, Ziua, finanţat de Dinu Patriciu.

Principala etichetă publică a cotidianului Ziua şi a lui Sorin Roşca Stănescu a devenit cea de şantaj, exercitat la adresa unor personaje-cheie din politică şi lumea afacerilor. L-a acuzat pe Ion Iliescu, preşedintele de atunci, de colaborare cu serviciul secret sovietic.

Şantaj e cuvântul prin care preşedintele Traian Băsescu a descris intervenţia lui Sorin Roşca Stănescu în cazul Patriciu şi tot şantaj a reclamat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate. Traian Băsescu a fost motivul intrării si excluderii sale din partid. Fostul jurnalist şi patron de presă, ajuns senator, a fost exclus din PNL după ce nu a putut să probeze propriile afirmaţii privind finanţarea suspectă a campaniei prezidenţiale din 2004.

În această seară, Sorin Roșca Stănescu a fost încercerat la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate și constituire de grup infracţional organizat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri