Carnavalul de la Mamaia nu se mai organizează

Data publicării:

Prin faimosul şi controversatul carnaval de la Mamaia, Radu Mazăre voia să transforme staţiunea într-un fel de Rio de Janeiro autohton. Acum, că primarul e şi arest, şi suspendat, distracţia cu dansatoare şi care alegorice e sub semnul întrebării.

Toţi cei 22 de consilieri care au fost la şedinţa de astăzi au fost de acord cu propunerea înlocuitorului lui Radu Mazăre. Proiectul prevede că niciun club nu mai e obligat să aibă propriul car alegoric, iar Primăria Constanţa nu va mai organiza carnavalul. Asta după ce, anul trecut, instituţia a plătit 50.000 de euro pentru a avea propria platforma pentru defilare.

„În loc să investească în infrastructura care să ajute operatorii economici să promoveze turismul în Mamaia, Primăria a cheltuit banii pe acest cult al personalității”, a spus Radu Matei, consilier local.

„2014 a fost un vârf în ceea ce a însemnat implicarea în acțiunile de promovare, un vârf pe care primarul Radu Mazăre și l-a asumat. Atâta vreme cât domnia sa se află în imposibilitate personală de a face acest proiect să continue, Consiliul Local nu a mandatat pe nimeni altcineva, iar eu nu am de gând să fac acest lucru”, a spus Decebal Făgădau, primarul interimar al municipiului Constanța.

„Pentru un primar, pentru un oraș foarte mare de provincie, să danseze cu femei goale și să instige oamenii la desfătare mi se pare mizerabil, mi se pare defăimător”, spune unul dintre constănțeni.

„Mi s-a părut o mascaradă pentru Constanța”, spune o localnică.

Dacă localnicii sunt mulţumiţi, patronii de cluburi speră să poată continua tradiţia pe cont propriu.

Nu știu dacă acum s-ar mai putea realiza un asemenea show sau o defilare grandioasă, pentru că, aicea, e multă muncă în spate și cu multă, multă organizare; cu secunde, cu minute, cu implicat o groază de organe, cât poliție”, a spus Ionuț Budi, patron club.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri