Carne de cal ar fi fost depistată într-un alt produs în Marea Britanie

Data publicării:
spaghete-48898

Tesco a confirmat că s-a depistat carne de cal în proporție de 60% în produsul Everyday Value Spaghetti Bolognese, retras de pe rafturi săptămâna trecută, ca măsură de precauție, relatează Sky News.

Tesco a spus că produsul a fost făcut de compania franceză Comigel. „Produsul ar fi trebuit să conțină numai carne irlandeză de vită de la furnizorii noștri aprobați. Sursa cărnii de cal este în curs de stabilire. Nivelul de contaminare sugerează că societatea Comigel nu a urmat procedurile corespunzătoare pentru produsul nostru Tesco, deci nu vom mai colabora cu ei”, a anunțat Tesco.

Ministrul pentru mediu, Owen Paterson, le-a spus parlamentarilor că vrea să fie testate toate produsele procesate din vită din Marea Britanie.

Luna trecută, inspectorii irlandezi au găsit carne de cal în unii burgeri stocați de lanțuri de supermarketuri britanice, printre care Tesco, Iceland și Lidl. Săptămâna trecută, firma de produse congelate Findus a anunțat că a retras de la vânzare lasagna de vită produsă de Comigel, care conținea carne de cal.

Ambasadorul român în Marea Britanie, Ion Jinga, a spus pentru Sky News că românii nu sunt de vină. „Este inacceptabil să manipulezi opinia publică folosind date false, fără verificare. Este inacceptabil ca ziarele britanice să spună că pentru carne au fost folosiți cai sălbatici. Toți caii sălbatici sunt protejați. Am un mesaj: iubim caii la fel de mult ca britanicii”, a subliniat el.

Citiți și Scandalul cărnii de cal. Ponta: Nu au fost constatate nereguli, România să nu fie tratată ca suspectul de serviciu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri