Carne stricată găsită din întâmplare în cea mai aglomerată piață din Constanța

Data publicării:
slanina cu pete

Aproape o tonă de carne şi produse din carne, cea mai mare parte cu mucegai, a fost scoasă dintr-un singur magazin. Multe produse erau chiar din galantare. Pentru mulţi dintre clienţii magazinului nu a fost o surpriză.

- Mi s-a părut ceva verde. Am desfăcut-o şi i-am dat-o înapoi. I-am zis doamnă nu o mai vreau, luaţi-o dumneata. Şi a aruncat-o acolo pe tejghea. Ce a făcut cu ea nu mai ştiu.

- Un miros greu, un miros aşa neplăcut. Şi eu nu am mai luat de atunci. Nici nu am mai intrat aici în magazin.

Poliţiştii au verificat şi un alt punct de lucru al aceluiaşi magazin.

„Autorităţile au închis şi un alt magazin care aparţine aceluiaşi proprietar. Aici au fost găsite aproximativ 900 de kg de carne expirată”, relatează Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Constanţa.

„Au fost sesizaţi şi reprezentanţii DSV şi ANAF. Întreaga cantitate urmează a fi ridicată pentru a fi distrusă. Administratorul încă de aseară a fost reţinut de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a declarat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Inspectorii DSV au descoperit şi că magazinele nu aveau autorizaţie sanitar veterinară.

„Noi am descoperit că funcţionau ilegal. Au fost luate măsurile legale care s-au impus. Au fost sancţionate contravenţional. Amenzile au fost de 10.000 de lei pentru ambele puncte de lucru”, a declarat Cristina Linte, purtător de cuvânt DSV Constanţa.

Pe lângă evaziune fiscală, administratorul societăţii mai este cercetat şi pentru fals în acte, fals în declaraţii şi înşelăciune. Potrivit poliţiştilor, acesta ar fi adus un prejudiciu statului, din 2007 până în prezent de peste 200.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri