Casa Albă: Succesul României ca partener democratic cu un puternic stat de drept e vital climatului de afaceri

Data publicării:
casa alba-ponta-biden-gov.ro 1

 

Actualizare 00.20. Premierul se va întâlni astăzi cu parlamentarii americani care se ocupă cu programul Visa Waiver, pentru a discuta cu aceștia despre posibilitatea eliminării vizelor pentru români.

Tot astăzi, premierul se va întâlni cu reprezentanți ai Departamentului pentru Comerț, unde va fi discutată tema schimburilor economice foarte slabe dintre cele două țări.

De asemenea, premierul va face o vizită la Muzeul Holocaustului, iar în cursul după-amiezii, Victor Ponta va pleca de la Washington spre Bruxelles, unde, cel mai probabil, se va întâlni, joi, cu președintele Traian Băsescu.  

Vicepreședintele a reafirmat angajamentul SUA față de un parteneriat strategic cu România și i-a mulțumit premierului pentru susținerea constantă a României pe diverse provocări regionale, inclusiv în Afganistan și în privința găzduirii unei baze din cadrul scutului antirachetă, la Deveselu, informează un comunicat al Casei Albe.

Ambele contribuții demonstrează implicarea de neclintit a României ca partener bilateral și aliat NATO de a se consolida securitatea regională și internațională. Cei doi lideri au mai convenit asupra importanței extinderii comerțului și investițiilor între cele două țări și au salutat susținerea pentru negocierile Parteneriatului transatlantic pentru comerț și investiții, care are potențialul de a genera creșteri semnificative deja substanțialului număr de locuri de muncă finanțate de comerțul SUA-UE, potrivit sursei.

Vicepreședintele a subliniat că succesul României ca partener democratic cu un puternic stat de drept este vital alimentării unui climat de afaceri sănătos și rămâne, în mod profund, de interes pentru ambele părți, se subliniază în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri