Căsătoriile gay, interzise în viitoarea Constituție. Ce spun invitații emisiunii „Imparțial”

Data publicării:
impartial

În forma actuală „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”. Această prevedere vine la numai o zi după ce parlamentarii au decis introducerea în noua Constituție a unui articol care îi apără de discrimnare pe cetățenii cu diferite orientări sexuale. Dacă va fi validat și de plen și prin referendum, acest amendament ar putea pune România pe lista țărilor homofobe a atras deputatul Remus Cernea.

„Este clar un pas înapoi. O Constituție trebuie să consfințească și să garanteze drepturile tuturor cetățenilor, fără niciun fel de discriminări. Votul de astăzi este unul care scoate România din rândul țărilor cu democrații respectabile, sau consolidate. Modelele pe care ar trebui să le avem sunt țările care deja au reglementat acest domeniu, în Europa sunt 16 care au recunoscut fie parteneriatul civil, fie căsătoriile între persoane de același sex. Faptul că România ține morțis să pună în Constituție o astfel de prevedere este de fapt o formă de dictatură a majorității. E un lucru pe care eu îl critic și sper să fie anulat de votul plenului”, a spus Remus Cernea, la Digi24.

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, a subliniat că acest amendament este susținut de Biserica Ortodoxă Română și că este „foarte clar reglementat în Codul Civil”.

„E foarte bine prins în Codul Civil cam tot ce vrem noi să spunem. Nu cred că era cazul, și acesta a fost motivul pentru care m-am abținut, să ridicăm la nivel de principiu constituțional acest subiect. Dar opinia majorității a fost cea care a impus amendamentul acesta ca fiind unul votat. Evident că oricine are posibilitatea să revină în plen, să solicite respingerea acestui amendament. În afară de trei abțineri nu a fost nici un vot împotrivă, e opinia colegilor mei, care trebuie respectată”, a spus Alina Gorghiu, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri