CASCO. În caz de accident, șoferii fără pneuri de iarnă riscă să nu fie despăgubiți

Data publicării:
26112012 20casco-35335

În România se vând aproape de două ori mai multe anvelope de iarnă decât de vară. Vânzările de pneuri de iarnă au depăşit anul trecut 2,3 milioane de unităţi, iar anul acesta estimările arată că se vor vinde alte două milioane, în vreme ce numărul cauciucurilor de vară comercializate este de aproximativ un milion de unităţi.

Potrivit specialiştilor, aceste cifre sunt rezultatul legii care obligă toţi şoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, polei sau gheaţă să aibă anvelope corespunzătoare. În caz contrar, amenda ajunge până la 1.300 de lei.

Fără despăgubiri

Cele mai importante societăţi de asigurări din România au decis să-şi penalizeze clienţii care nu au anvelope pentru sezonul rece sau care au pneuri prea uzate. Câteva sute de mii de şoferi cu asigurare CASCO riscă să nu fie despăgubiţi sau să primească numai o parte din daună, dacă fac accident.

Asigurătorii nu vor verifica starea anvelopelor, ci se vor baza pe constatarea Poliţiei. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, pneurile trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.” sau „M şi S”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri