Case de serviciu pentru funcționarii publici

Data publicării:
case funct publ

Gecse Agnes este jurist la Primăria Sfântu Gheorghe de aproape şase luni. Ar trebui să împartă biroul cu încă şase colegi, însă sunt doar trei. Astfel că volumul de muncă este dublu. Tânăra spune că o locuinţă din partea Primăriei ar fi binevenită, pentru că salariul pe care îl primeşte ca debutant, de numai 1.000 de lei, este prea mic.

„Da, m-ar interesa, eu o consider o idee foarte bună, mai ales din punctul de vedere al tinerilor, mai ales că nici salariile nu sunt atât de mari, deci ar fi bine să primim un fel de ajutor”, spune Gecse Agnes, jurist, primăria Sf. Gheorghe.

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au construit de la zero trei case pe care vor să le dea în chirie angajaţilor.

„Mă interesează, ideea o consider foarte oportună, foarte avantajoasă pentru noi, având în vedere că nu avem locuinţe în proprietatea noastră personală, cred că eu o să încerc, o să încerc şi îmi depun dosarul”, afirmă Fabian Edina, angajată a primăriei Sf. Gheorghe.

Pentru ridicarea celor trei case s-au cheltuit din bugetul local peste 900 de mii de lei. Autorităţile locale au stabilit şi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească angajaţii: să nu aibă mai mult de 35 de ani, să aibă studii superioare şi un proiect pe termen mediu în administraţia publică locală.

„Noi dorim să avem o administraţie eficientă. Din păcate, suntem legaţi la mâini, nu putem da salarii aşa cum ne-am dori pentru tineri specialişti. Avem probleme. Sunt multe proiecte europene, responsabilităţi mari, salarii mici, e foarte greu să găseşti oameni buni”, spune Antal Arpad, primarul municipiului Sf. Gheorghe.

Deşi locuinţele au fost gata din iarnă, nu au fost date în folosinţă din cauza birocraţiei pentru introducerea utilităţilor. Acum au fost rezolvate aceste probleme, iar autorităţile speră ca până în iarnă cele trei case să fie deja închiriate.

Casele au câte două camere, terasă şi curte, şi vor fi predate la cheie”, afirmă Mirela Palcu, reporter Digi24.

La Primăria Sfântu Gheorghe lucrează peste 200 de persoane, iar în instituţiile subordonate încă 500.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri