Case executate silit sunt prezentate la târgul imobiliar din București

Data publicării:
apartament mfax-4

Cei care nu au răbdare să parcurgă toate procedurile unei licitaţii pentru a deveni proprietari, pot să aleagă o locuinţă nouă. Şi au de unde alege: târgul imobiliar de la Sala Palatului îşi închide mâine după-amiază porţile.

Cea mai ieftină locuinţă executată silit este scoasă la vânzare cu un preţ de pornire de 5.000 de euro. Este o garsonieră situată în Năvodari, pe care banca încearcă să o valorifice în contul unei restanţe. Cumpărători se găsesc pentru asemenea locuinţe.

„Sunt foarte interesați. Sunt foarte ieftine, deoarece de exemplu, dacă la prima licitație proprietatea nu se vinde, la a doua licitație pretul scade cu 25%, iar la a treia licitație cu 50%. Condiția este să se prezinte minim doi licitatori”, a explicat Raluca Stegărescu, reprezentantul unui portal de executări silite.

Băncile au ajuns să iasă la vânzare cu asemenea locuinţe chiar şi la târgurile imobiliare, unde de regulă sunt prezentate apartamente şi case noi. Sunt presate să mai recupereze însă din creditele restante, pentru că numărul rău-platnicilor este în creştere. În martie, aproape 700.000 de români întârziaseră mai mult de o lună cu plata ratelor, de două ori mai mulţi faţă de 2008. În această perioadă, restanţele lor s-au apropiat de 10 miliarde de lei, de la aproximativ jumătate de miliard de lei. În aceste condiţii, băncile au ajuns să execute silit câte 2.000 de locuinţe pe lună.

Cei care nu vor să treacă prin procedurile unei licitaţii pot să aleagă o locuinţă nouă, la bloc sau la vilă.

„Casele au prețuri care pornesc de la 60.000 de euro, prețuri comparabile cu ale apartamentelor de 3 camere din București situate în zonele 2,3 ale Capitalei”, a spus Adina Paţilea, organizator târg imobiliar.

Casele sunt mult mai spaţioase decât un apartament, însă au şi inconveniente. Multe dintre complexurile de vile construite în ultimii ani sunt situate în afara oraşului.

La târgul imobiliar găzduit de Sala Palatului sunt scoase la vânzare aproximativ 10.000 de apartamente şi vile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri