Video Case inundate, copaci smulși, străzi acoperite de ape și mașini blocate – urmările furtunilor din Constanța și Giurgiu

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Foto: captură video Digi24

Case inundate, copaci smulși din rădăcină, străzi acoperite de ape și mașini blocate în șuvoaie. Totul s-a întâmplat în orașul Constanța, în intervalul în care orașul a fost sub cod portocaliu de ploi torențiale. Pompierii au avut zeci de intervenții din cauza ploilor abundente și a vântului puternic și în județul Giurgiu.

Mai mulți copaci au fost smulși din pământ sau doborâți în Constanța, după furtuna de duminică spre luni noapte.

Pompierii constănțeni au avut peste 30 de solicitări. Două persoane au fost blocate într-o mașină, fiind înconjurate de apă.

Codul portocaliu a fost emis la ora 03:38. Vântul a suflat cu putere, cu 70 de km/h și au fost vizate mai multe localități, printre care Constanța, Năvodari, Ovidiu, Topraisar, Săcele și Bărăganu.

Zeci de copaci au fost doborâți de furtună iar unii au căzut pe mașini ori au rupt mai multe cabluri în Giurgiu.

„În urma ploilor abundente ce au căzut în ultimele ore şi a vântului puternic, echipajele ISU au fost solicitate să intervină pentru degajarea a patru copaci căzuţi pe cablurile de electricitate şi pe mai multe străzi din localitatea Vadu Lat, degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă pe DJ 601, între localităţile Crevedia Mare şi Roata de Jos, degajarea unui copac căzut peste un autoturism, în localitatea Ghimpaţi", a declarat luni, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Acţiunile pompierilor giurgiuveni continuă şi la această oră când intervin pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe partea carosabilă, în localitatea Ghimpaţi, degajarea mai multor copaci căzuţi pe partea carosabilă, pe şoseaua Alexandriei din municipiul Giurgiu şi pentru evacuarea apei de pe strada Gării din municipiul Giurgiu şi din zeci de curţi de pe străzile Prunarului, Uzunu, Rozelor, Sloboziei, Ulicioara Vidra, Bradului, Pietrelor şi Negru Vodă din municipiu.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu intervin cu autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi motopompe.

În sprijinul acestora au venit şi voluntari din cadrul Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi angajaţi ai Apa Service.

Pe parcursul nopţii de duminică spre luni, judeţul Giurgiu a fost sub atenţionare de cod portocaliu de vijelii cu viteze de până la 90 de kilometri la oră, descărcări electrice, grindină şi averse cu cantităţi de apă din ploi de 30 de litri pe metru pătrat.

A fost cod portocaliu de furtuni și în București și mai multe localități din județele Ilfov, Giurgiu și Călărași. Vremea rea a provocat probleme în Capitală și în localitățile din jur, unde erau mai mulți copaci căzuți, care au avariat mașini și imobile. ISUBIF a intervenit pentru îndepărtarea acestora. La Bragadiru a căzut grindină de mari dimensiuni și curțile oamenilor s-au umplut de apă.

De asemenea, o furtună puternică a avut loc duminică și pe Autostrada Soarelui

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri