Caz cutremurător la Spitalul din Rădăuţi: Întâi a murit bebeluşul nenăscut, apoi mama

Data actualizării: Data publicării:
hol spital

Caz cutremurător în județul Suceava. O femeie de 38 de ani a murit împreună cu bebelușul ei nenăscut. Aceasta a mers la Spitalul din Rădăuţi, vineri dimineața cu dureri, dar a fost trimisă acasă. A revenit vineri noapte cu dureri și mai mari, a fost internată, iar sâmbătă dimineața, după ce a născut un băiețel mort, a decedat și ea. Cazul este acum anchetat de poliţie.

Carcea Andreea, fiica femeii: „A fost la spital, i-a făcut injecția pentru dilatație, a ținut-o trei - patru ore, dilatația nu a crescut și au trimis acasă, în caz de ceva, a spus în două ore poate să nască, o zi, două, nu știu sigur, sau o săptămână și asta a fost tot, seara au venit durerile, a mers din nou la spital, i-au mai făcut o injecție și au așteptat dilatația completă să nască”.

Vasile Patraș, soțul femeii: „Şi a zis așa, mergeți acasă... când sunt durerile mai mari și mai mari vine la noi la spital și naște”.

Femeia a fost luată acasă de familie, dar seara durerile au devenit insuportabile. Au mers din nou cu ea la spital.

Vasile Patraș, soțul femeii: „Şi când am sunat la șapte și 20 mi-a răspuns, atunci, o zis că Vasile să știi că eu mor, nu mai pot, nu mai, pot”.

La nici două ore, aceasta a născut un băiețel mort și după alte două ore s-a stins și ea.

Carcea Andreea, fiica femeii: „Medicii legiști au spus că copilul era mort în burtă, a făcut atacul cardiorespirator în burtă și l-a scos mort, iar a intervenit doamna doctor Bobeică a intervenit ca și cum s-a născut, a trăit și a murit”.

Conducerea spitalului din Rădăuți nu știe de ce femia a fost trimisă acasă vineri.

Traian Andronache, managerul Spitalului Municipal Rădăuți: „Există o anchetă în derulare privind acest caz, au fost solicitate puncte de vedere de la toate persoanele implicate. Conform rapoartelor pe care le-am primit de la toți medicii implicați reiese că s-a respectat în totalitate procedurile și protocoalele terapeutice”.

Polițiștii din Suceava au deschis o anchetă. Mai mult, Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică fac propriile anchete.

Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IJ Suceava: „Polițiștii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”.

Familia femeii vrea să depună plângere la Colegiul Medicilor, la DSP, dar și să dea în judecată medicul care i-a urmărit sarcina și care era la spital în momentul decesului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri