Cazul bebeluşilor | Ministrul Sănătăţii, în vizită la „Marie Curie”. Va merge și în Parlament pentru explicaţii

Data publicării:
achimas cadariu
Foto: gov.ro

 

FOTO Agerpres

ACTUALIZARE 12.18. 

Întrebat dacă este mulțumit de modul în care a fost făcută ancheta în cazul îmbolnăvirii bebelușilor, ministrul a spus: „Nu m-aş acum pronunţa vizavi de chestia asta. Am venit să văd copiii, chiar de asta am venit, și să-i încurajez pe medici. Nu vreau să pun presiune pe ei, vreau să-i încurajez”.

El a adăugat că a mers la Marie Curie în calitate de medic.


ACTUALIZARE 10.20. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a ajuns în această dimineață la Marie Curie, unde sunt internați opt bebeluși din Argeș cu sindrom hemolitic uremic, o afecţiune gravă care atacă rinichii.

„Am venit să văd cum se simt copiii, să-i susțin pe medici. Nu vreau să pun presiune pe ei și vreau să știu sigur dacă putem face ceva mai mult, dacă au nevoie de ceva din partea ministerului”, a spus ministrul.

Întrebat despre lipsa din spitale a unui medicament pentru tratarea sindromului hemolitic, Achimaș Cadariu a răspuns: „Pentru asta am venit, să văd dacă lipsește ceva”.

El a adăugat că va da mai multe amănunte într-o conferință de presă, după audierile din Parlament.


Comisia de Sănătate l-a invitat la o discuţie pe şeful de la Sănătate pentru a afla ultimele rezultate privind starea de sănătate a copiilor şi cauzele îmbolnăvirii.

Ministrul Sănătății a fost prezent și luni în Parlament, la dezbaterea "Ora Guvernului".

Ieri, premierul Dacian Cioloş s-a abţinut să vorbească despre o eventuală demitere a ministrului Sănătăţii, în cazul bebeluşilor infectaţi din cauze încă necunoscute.

„Nu am încă elemente să vă spun dacă lucrurile au mers bine sau nu, dacă sunt cauze obiective sau subiective. Sigur, pot să cadă capete, dar tot nu se rezolvă problema. Pentru că sunt lucruri în domeniul ştiinţelor medicale pe care oricât ai vrea, nu le poţi controla. Poţi să schimbi zece miniştri că tot nu o să faci să progreseze ştiinţa mai repede, să identifici lucrurile”, a declarat Dacian Cioloş, la Bruxelles.

Încă un bebeluș, internat la spitalul „Marie Curie”, a murit ieri după-amiază. Ministerul Sănătății a anunțat, anterior, că din datele adunate până acum nu există o sursă comună a îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș. De asemenea, nu se confirmă infectarea cu E. coli la al doilea copil care a murit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri