Cazul Berevoești. Un bărbat ar fi murit în timp ce era sechestrat

Data publicării:
berevoesti

În raportul Prefecturii se arată că decesul din noiembrie 2015 al acelei persoane ce ar fi fost sechestrate face obiectul unei anchete penale.

Primarul din Berevoești ar fi trimis două adrese către posturile de poliție învecinate în care zicea că există suspiciuni că anumiți minori erau ținuți fără acte de identitate în gospodăriile unor persoane și forțați să muncească.

Tot în raport se arată faptul că, deși primarul știa că minorii erau ținuți acolo să muncească, nu ar fi făcut nimic concret în acest caz, ar fi făcut doar niște anchete minore sociale care vizau dacă minorii avea acte de identitate.

Potrivit prefectului de Argeș, Primăria din Berevoești se face vinovată și că nu ar fi anchete sociale la timp, în condițiile în care 14 din cele 38 de persoane arestate erau beneficiare de ajutoare sociale și cele mai multe dintre ele erau scutite de a presta muncă în folosul comunității. 

40 de copii şi tineri au fost răpiţi, ţinuţi în lanţuri, înfometaţi şi obligaţi să cerşească. Erau puşi la munci grele şi ilegale şi forţaţi să-şi distreze stăpânii bătându-se între ei. A fost nevoie de sute de poliţişti, jandarmi şi mascaţi care să intre peste clanuri şi să salveze tinerii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri