Cazul Hayssam. E. Hurezeanu: Publicul este infantilizat, cu o consecvență diabolică

Data publicării:
emil hurezeanu-1

„Dar nu e nimic clar! Dar ce e clar? Acum șase, șapte ani, vă este clar ce s-a întâmplat?”, a întrebat ironic analistul Emil Hureazeanu, invitat în „Jurnalul de seară”, despre confuzia din jurul răpirii jurnaliștilor români.

„Faptul că nu știm nimic despre ce s-a întâmplat acolo, deși totul era dramatizat la maxim, inclusiv prin aprticiparea personală a președintelui. Și acum au trecut ani, nu s-a aflat nimic în plus, în schimb a apărut un mister suplimentar, prin dispariția, extrem de scandaloasă, a acestui terorist problematic, condamnat la 20 de ani de închisoare, bolnav de metastaze, operat în ultimă instanță (...) s-a stins povestea. Apare al treilea mister, o suită de mistere”, a comentat Emil Hurezeanu.

„Pe mine mă interesează mai puțin ce s-a întâmplat. Dar vă spun sincer că ceea ce nu mi se pare normal este ca, începând cu șeful statului și trecând prin atâtea servicii ale democrației, secrete sau transparemte, noi să fim infantilizați cu o consecvență diabolică. Publicul este infantilizat, i se pune mereu misterul în față, învăluit într-o ghicitoare, care stau bine ascunse într-o enigmă, cum spunea Churchill despre existența și evoluția Uniunii Sovietice”, este de părere Emil Hurezeanu.

Cazul Hayssam. T. Băsescu își menține și susține cu tărie declarația privind „operațiunea neautorizată pe teritoriul altui stat”

„Ceva nu e clar! Publicul este considerat un fel de cobai, infantil, pe seama căruia se fac experiențe în materie informațională: Serviciile știu, acum a apărut și factorul Ponta, care știe, ne-a înșirat toate instituțiile statului care au participat, operațiune ba autorizată, ba neautorizată... Dumneavostră vă imaginați că într-una dintre țările membre ale Alianței, membre în NATO sau UE, se întâmplă așa ceva? Deci, conducătorii apar și, în mod contradictoriu, accentuează misterul, într-o societate oricum angoasată de lipsuri materiale, de absența locurilor de muncă, de incapacitatea și incompetența crase ale tuturor guvernelor, de 20 de ai încoace? N-ajunge? Apar și poveștile astea științifico fantastice, care nu se mai termină. Nu înțeleg!”, a afirmat Emil Hurezeanu.

„Aici e ceva absolut de neînțeles. E ceva inacceptabil, după părerea mea: scandalul ăsta prin care națiunea infantilizată, în numele unor rațiuni de stat, în numele unor interese pe care unii le știu, alții nu le știu, ceilalți numai le bănuiesc, pe care principalii doi factori de putere, președintele și primul ministru, discută și în contradictoriu, fără să ne spună nimic”,a comentat Emil Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...