Cazul Oprea | Polițiștii îi cer demisia

Data publicării:
oprea mic

Ioan Cănărău agent șef principal la Direcția de Ordine Publică din cadrul IPJ Neamț:

Din păcate, doar când se întâmplă astfel de tragedii, mizeria de sub preș ascunsă de mai marii polițiști din conducerea Ministerului iese la iveală. Nu trebuia să moară un polițist ca opinia publică să afle că uneori ministrul nostru folosește coloane oficiale în mod ilegal.

Noi îi reproșăm ministrului Gabriel Oprea că nu a oprit, că nu a acordat sprijin, pentru că dânsul nu avea de unde să știe în ce stare se află colegul nostru polițist.

Probabil astăzi noi nu știm dacă era sau nu legală coloana oficială. Pe o vreme ca aceea colegii mei din București spun că nu trebuiau scoase motocicltele și că polițiștii nu trebuiau să însoțească acea coloană cu motociclete, ci doar cu autospeciale, cu autotursime.

Cred că ar trebui să fie demis sau să își dea demisia de onoare, dacă o mai are, dacă nu măcar o demisie de conjuctură.

A murit un polițist, e vorba despre o viață de om și îmi pare rău că nici colegii mei nu reacționează și nu au curajul să spună în spațiul public cu ce probleme se confruntă, că sunt trimiși carne de tun în stradă acei motocicliști, la diferite coloane oficiale, care sunt sau nu legale.

Au fost cazuri când a venit și în județul Neamț la o nuntă tot cu o coloană oficială.

Știți dumneavoastră, șefii noștri din Direcția Rutieră înființează aceaste coloane oficiale când le este solicitat acest lucru, nu hotărăsc ei dacă sunt legale sau nu, probabil primesc o dispoziție de la minister că într-un interval orar trebuie să asigure o coloană oficială.

Ar trebui să cadă mai multe capete acolo, zic eu. Le recomand polițiștilor să spună adevărul, să iasă în spațiul public. Nu numai în mediul privat să discute pe la colțuri, să facă bisericuțe. Să spună țării că într-adevăr în Poliția Română necesită o reformă urgentă.

De ce Ministerul nu a trimis documentele către Parchet? Probabil că au ceva de ascuns, pentru că așa am interpretat noi, toți polițiștii din țară. Tăcerea asta nu duce decât înspre o vinovăție, zicem noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri