Ce a păţit o şoferiţă care a crezut că Sfântul Gheorghe o va scăpa de poliţie 

Data publicării:
politist radar

Dacă plecaţi la drum în următoarea perioadă şi nu respectaţi regulile de circulaţie, aveţi toate şansele să vă întâlniţi cu un echipaj al Poliţiei Rutiere. Peste 450 de radare, 2.000 de agenţi şi elicoptere ale Ministerului de Interne vor împânzi timp de o săptămână drumurile naţionale şi autostrăzile din România. Poliţiştii vor să îi oprească la timp pe şoferii care se grăbesc prea tare de sărbători şi depăşesc viteza legală.

La ieşirea din nordul Bucureştiului a plouat cu amenzi.

„Dacă m-a mâncat talpa, plătesc...”

Au fost şi şoferi care au crezut că măcar în zi de mare sărbătoare scapă nepedepsiţi. O doamnă circula cu Inspecţia Tehnică Periodică a autovehicului expirată, dar avea pe bord o carte de rugăciuni cât se poate de valabilă: „Am zis că Sf Gheorghe de azi mă va păzi şi pentru treaba asta. Dar n-am ştiut. (Nu ştiaţi că e expirat ITP-ul?). Nu”.

Un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne a fost trimis să supravegheze traficul în dreptul staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Comisar Andrieş Cristian, ofiţer specialist, IGPR, Direcţia Rutieră: „Având în vedere că sunt preconizate creşteri ale valorilor de trafic, când se sărbătoresc Sf. Gheorghe şi Floriile, aproximativ 20.000 de poliţişti vor actiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă, context în care Poliţia Rutieră va actiona cu 2.000 de lucrători şi 450 de radare pentru reducerea riscului rutier la nivel naţional”.

Acţiunile poliţiştilor vor continua până după sărbătorile de Paşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri