Sari la conținut

Ce avere are Nicușor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu deţinea case, terenuri, maşini exclusiviste, tablouri, bijuterii şi sume uriaşe în conturi. Pe toate acestea, Tribunalul Bucureşti a decis să pună sechestru. O astfel de măsură se ia de către magistraţi în momentul în care fapta pentru care persoana este trimisă în judecată presupune şi un prejudiciu. Procurorii susţin că daunele aduse statului ar fi de peste cinci milioane de euro.

Astfel, instanţa a dispus sechestru asupra tuturor bunurilor ce se regăsesc în cea mai recentă declaraţie de avere a lui Nicuşor Contantinescu. Mai exact, peste 4.000 de metri pătraţi de pământ în Constanţa, Tulcea, Piatra Neamţ şi Bucureşti; cinci maşini de lux, bijuterii, opere de artă şi colecţii generoase de timbre şi monede. Iar lista continuă.

Radu Mazăre: „Nicuşor Constantinescu e disperat să revină în ţară, dar dacă vine aici şi îl bagă la beci?”

Casa lui Nicușor Constantinescu din Constanța este un imobil de aproape de 700 de metri pătrați. În aceeași situație se află și celelalte trei locuințe ale acestuia, două situate în București și una în Piatra Neamț.

Măsura sechestrului a fost aplicată și în cazul șalupei destinute de președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, dar și asupra celor cinci automobile ale acestuia, printre care un Jaguar și un Aro.

Nicuşor Constantinescu nu mai are acces nici la un cont de un milion de dolari.

Vineri, avocaţii săi au cerut schimbarea completului de judecată pe motiv de incompatibiliate.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţan Constanţa este trimis în judecată în trei dosare penale distincte. Într-unul dintre ele este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea că a atribuit ilegal terenuri. În acest din urmă dosar a fost ridicat de DNA, cu mare scandal, în ianuarie 2014.

În iunie, Nicuşor Constantinescu a plecat în Statele Unite pentru tratament medical și nu s-a mai intors, pe numele său fiind emise mandate internaţionale de arest. Avocaţii săi susţin că el este în continuare sub tratament medical.