Ce fac românii de Revelion

Data actualizării: Data publicării:
revelion -agerpres
Foto: Agerpres

Cei mai mulți dintre români vor sărbători Revelionul acasă, în fața televizorului. În aceeași situație se află și ungurii, cehii și italienii. La polul opus se află germanii și britanicii, care plănuiesc să iasă în oraș pentru a marca trecerea la anul 2017. 

revelion -agerpres
Foto: Agerpres

Aproape jumătate din români (48%) au declarat că vor petrece noaptea dintre ani acasă, cu familia, prietenii și rudele, în timp ce doar 9% au spus că vor ieși în oraș pentru a sărbători Revelionul, potrivit unui studiu realizat în opt țări europene de E.ON, citat de News.ro. În aceeași proporție ca și în România, și cetățenii maghiari au declarat că vor sărbători Revelionul acasă, însă procentajul celor care au declarat că au de gând să iasă în oraş în noaptea dintre ani este dublu faţă de cel al românilor.

Nu departe în preferinţe se situează cehii şi italienii, care în proporţie de 43%, respectiv 40% şi-au exprimat dorinţa de a sta liniştiţi acasă.

În proporţii apropiate (33%, respectiv 30%), cehii şi românii spun că vor urmări programele de la televizor, la polul opus situându-se italienii, doar 9% dintre aceştia declarând că vor prefera să se uite la programele TV. 

Spre deosebire de români, doar 27% dintre germani vor sta acasă de Revelion, iar 20% vor petrece trecerea dintre ani în oraş.

De asemenea, în Germania şi Marea Britanie, numai 14% dintre cetăţeni vor sta în fotolii în faţa micilor ecrane.

„Totuşi, în ciuda faptului că hotelurile şi vilele din staţiuni sunt rezervate la capacitate maximă, perioada din jurul Revelionului nu este chiar una de vacanţă în Europa”, arată studiul E.ON.

Doar 6% din populaţia Germaniei are planuri de vacanţă sau alte activităţi, însă chiar şi această cifră este mai ridicată decât cea din restul Europei.

Astfel, doar 4% dintre respondenţii din România au afirmat că vor merge în vacanţă de Revelion, în timp ce în cazul cehilor, ungurilor şi italienilor intervievaţi pe acest subiect, ponderea este de 3%.

De remarcat şi numărul ridicat al celor care au declarat că nu au nimic planificat pentru Revelion, în această situaţie fiind 30% dintre britanici, 23% dintre respondenţii turci, 18% dintre germani şi 11% dintre români.

Aceste rezultate fac parte din studiul  „Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Cehia, România, Suedia, Turcia şi Ungaria în luna decembrie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri